Aké sú výhody presklených fasád?

NETKY.SK • 25 Október 2023, 11:00 • 2 min
Aké sú výhody presklených fasád?

Presklené fasády v modernom stavebníctve často patria k veľkému americkému snu. Snom o zaujímavej spojitosti novodobého dizajnu a inteligentného technologického riešenia. Veľkoplošné sklenené výplne navyše pôsobia reprezentatívne a majestátne, preto svoje významné uplatnenie nachádzajú vo viacerých komerčných sektoroch.

slovakia

left justify in out

Sú frekventovaným prvkom výškových podnikateľských budov, nákupných, administratívnych a inštitučných stredísk pre viaceré funkčné výhody. Viete, o akých výhodách je reč?

 

Modernému dizajnu predchádza technologický a bezpečnostný princíp
Obľúbené presklené fasády sa realizujú vo viacerých technologických systémoch. Každý predurčuje špecifická voľba inštalácie s dosahom na odolnosť a trvácnosť fasády. Práve preto súčasne s vhodným typom presklenej fasády treba vyhodnotiť aj voľbu systémového riešenia. Ideálne pod overeným, certifikovaným dozorom významnej spoločnosti so širším pôsobiskom v stavebnom priemysle. Nie je vôbec vylúčené, že tá istá spoločnosť rovnako kvalitne zabezpečuje výrobu oceľových konštrukcií, hliníkových okien a dverí, ako aj presklených fasád s funkčným vybavením. Pod vybavením možno vnímať spoľahlivé a vysoko bezpečné uplatnenie tepelnej izolácie, výplňového typu a kotvenia skla. Tieto odborné práce neraz zastrešuje výrobný závod s celkovou rozlohou v desiatkach tisíckach m2. Všetko tak môžete zohnať pod jednou strechou od overeného výrobcu.

 

Presklené moderné bývanie v praxi
Praktické výhody presklených fasád spočívajú najmä v prirodzenom presvetlení interiéru. Bohatý prienik denného svetla podporuje „dobrú auru“, vnáša pozitívnu energiu, ktorá je v modernom bývaní jedným z hlavných životných princípov. Okrem komerčného sektoru tak svoje uplatnenie nachádzajú aj v domácnostiach. A to z toho dôvodu, že využívaný priestor sa tak stáva otvorenejší a vzdušnejší. V aktuálnom význame nachádzajú presklené fasády aj funkčné uplatnenie na úsporách energií, keďže prirodzené svetlo znižuje požiadavky na umelé osvetlenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: shutterstock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies