Manchester City potvrdil úlohu favorita proti Burnley, zápas prerušil nevhodný transparent

NETKY.SK • 23 Jún 2020, 09:42 • 2 min
Manchester City potvrdil úlohu favorita proti Burnley, zápas prerušil nevhodný transparent

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City deklasovali v pondelňajšom stretnutí 30. kola anglickej ligy na svojom trávniku Burnley 5:0. Druhý tím tabuľky Premier League tak znížil náskok suverénneho lídra FC Liverpool na 20 bodov. Do konca súťaže zostáva osem kôl.

slovakia

left justify in out

Reštart ako hrom 

City majú z dvoch duelov po reštarte súťaže na konte dva triumfy a skóre 8:0, predtým zdolali v dohrávke Arsenal hladko 3:0.

 

 

Proti Burnley sa dvakrát gólovo presadili Phil Foden aj Riyad Mahrez. Obaja už v prvom polčase zabezpečili domácim pohodlný trojgólový náskok, po zmene strán sa do streleckej listiny zapísal aj David Silva (zostrihy). Ešte v nadstavenom čase prvého polčasu ale musel ihrisko opustiť Sergio Agüero pre problémy s kolenom na pravej nohe. Burnley je v tabuľke jedenáste.

 

img

 

Očiernenie mena klubu

Duel hneď na začiatku narušil incident, keď nad štadiónom Etihad v Manchestri preletelo lietadlo s nápisom na transparente "White Lives Matter Burnley" (Na životoch bielych záleží Burnley). Klub z Burnley sa od tohto aktu dištancoval a žiada dôsledné vyriešenie prípadu.

 

 

Zároveň vyjadril podporu hnutiu "Black Lives Matter" (Na životoch černochov záleží). Hráči oboch tímov podporili boj proti rasizmu kľačaním v stredovom kruhu pred úvodným hvizdom, nápis Black Lives Matter majú kluby Premier League aj na dresoch namiesto menoviek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester City (@mancity),

 

Premier League - 30. kolo:

Manchester City – FC Burnley 5:0 (3:0)

Góly: 22. a 63. Foden, 43. a 45.+3 Mahrez (druhý z 11m), 51. D. Silva

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies