Bayern v prvom semifinále LM rozdrvil Barcelonu!

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 08:30 • 2 min
Bayern v prvom semifinále LM rozdrvil Barcelonu!

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v úvodnom semifinále Ligy majstrov nad FC Barcelona vysoko 4:0. Pred budúcotýždňovou odvetou na Camp Nou (hrá sa 1. mája o 20.45 h) majú dobrú východiskovú pozíciu na postup do finále.

slovakia

left justify in out

Bavori potvrdili v Allianz Arene hernú pohodu z bundesligy i kvalitu svojej ofenzívy a vyhrali už devätnásty z posledných dvadsiatich súťažných zápasov. Barcelone nepomohol v útoku ani uzdravený Lionel Messi, ktorého štart povolili lekári až tesne pred začiatkom súboja. V piatom vzájomnom zápase oboch tímov v Lige majstrov dosiahol rekordný nemecký majster tretí úspech a môže odplatiť Kataláncom vyradenie vo štvrťfinále súťaže 2009. Barcelona naposledy inkasovala štyri góly od La Corune 20. októbra 2012 v La Lige, vtedy však na ihrisku súpera dokázala vyhrať 5:4.

V príjemnom jarnom počasí začal Bayern podľa očakávania veľkým tlakom a už v 2. min prvýkrát Víctora Valdésa preveril Arjen Robben. Mníchovčania napádali súpera už pri rozohrávke na jeho polovici a nedovolili mu dostať sa k jeho typickej hre. Na domácej strane bol aktívny predovšetkým Javi Martínez. V 25. min rozohral Arjen Robben rohový kop na hlavu Danteho, ktorý loptu posunul na zadnú žrď k voľnému Thomasovi Müllerovi - 1:0. V 29. min nebezpečne na Manuela Neuera pálil Messi. Bayern bol naďalej aktívnejším tímom, aj keď loptu častejšie kontrolovali Barcelončania. Kombinácie lídra španielskej ligy sa však končili na defenzívnej hradbe domácich. 

V 48. min sa za obranou Bayernu zjavil Andrés Iniesta, ale bol už v ofsajdovej pozícii. Udrelo na opačnej strane, po rohovom kope Robbena preletela lopta cez pokutové územie až k Müllerovi, ktorý ju vrátil na nohu nepokrytého Maria Gómeza - 2:0. Domáci sa tlačili do zakončenia, pokusy Müllera i Francka Ribéryho však neboli presné. Barcelončanom dlho chýbala priama strela na bránku. V 73. min založil Ribéry rýchlu akciu, preniesol hru na Bastiana Schweinsteigera, ktorý posunul loptu na Robbena a ten trafil k vzdialenejšej žrdi - 3:0. V 76. min spálil najväčšiu šancu španielskeho mužstva Marc Bartra, keď osamotený z otočky pred bránkou prestrelil. S chuťou hrajúci Thomas Müller sa potom dostal za obranu súpera, išiel sám na Valdésa, ktorý jeho strelu vyrazil pred seba. Ofenzívne ladený nemecký reprezentant sa napokon v 82. min pred striedaním dočkal aj druhého presného zásahu v zápase, keď skóroval po akcii Davida Alabu a stanovil na konečných 4:0. 

Výsledok - semifinále Ligy majstrov - 1. zápas (odveta sa hrá 1. mája): 
Bayern Mníchov - FC Barcelona 4:0 (1:0) 
Góly: 25. a 82. Th. Müller, 49. M. Gómez, 73. Robben, ŽK: 33. M. Gómez, 46. Javi Martínez, 87. Schweinsteiger - 39. Bartra, 86. Alexis Sánchez, 89. Jordi Alba, 90.+ Iniesta, rozhodoval: Kassai (Maď.), 69 000 divákov. 



Zostavy: 
Bayern: Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Robben, Th. Müller (83. Pizarro), Ribéry (89. Shaqiri) - M. Gómez (71. Luiz Gustavo) 
Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Bartra, Jordi Alba - Xavi Hernández, S. Busquets, Iniesta - Alexis Sánchez, Messi, Pedro Rodríguez (83. David Villa)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies