Švajčiarsky cyklista Gino Mäder vo veku 26 rokov podľahol zraneniam po páde Okolo Švajčiarska

NETKY.SK • 16 Jún 2023, 14:15 • 2 min
Švajčiarsky cyklista Gino Mäder vo veku 26 rokov podľahol zraneniam po páde Okolo Švajčiarska

ŽENEVA - Švajčiarsky cyklista Gino Mäder v piatok podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas štvrtkovej piatej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky cyklista Gino Mäder v piatok podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas štvrtkovej piatej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska. Informovali o tom popredné európske agentúry AFP i DPA.

 

Mäder spoločne s Američanom Magnusom Sheffieldom spadli v závere etapy počas zjazdu z Albulapassu a skončili hlboko pod úrovňou vozovky. Švajčiar po páde do rokliny zostal ležať v bezvedomí. Lekárom sa ho podarilo na mieste oživiť a vrtuľníkom ho previezli do nemocnice. Sheffield utrpel otras mozgu a s menšími povrchovými poraneniami ho ošetrili. Nehoda sa stala v zjazde, kde pretekári dosahovali rýchlosť až sto kilometrov za hodinu. Obaja jazdci spadli na tom istom mieste. Mädera našli po páde nehybne ležať vo vode v rokline. "Okamžite ho resuscitovali a letecky transportovali do nemocnice v Chure," uviedli organizátori vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP. V piatok o Mäderovom úmrtí informoval jeho tím Bahrain Victorious. Mal 26 rokov. "Napriek maximálnemu úsiliu fenomenálneho personálu v nemocnici Chur, nedokázal Gino prejsť cez túto svoju poslednú a najväčšiu výzvu. O 11.30 sme sa rozlúčili s jedným zo žiarivých svetiel nášho tímu."

 

img

záchranársky zásah po páde cyklistov Mädera a Sheffielda 

 

Štvrtková dvestojedenásť kilometrov dlhá horská etapa z Fieschu do mesta La Punt sa končila prudkým zjazdom. Mäder so Sheffieldom neodhadli rýchlosť a vyleteli mimo vozovku. Trasu skritizoval majster sveta Remco Evenepoel, ktorý vo štvrtok skončil na 10. mieste. "Bez problémov bolo možné mať cieľ na kopci. Nebolo to dobré rozhodnutie finišovať takým nebezpečným zjazdom," napísal na Twitteri a dodal: "Ako jazdci by sme tiež mohli viac rozmýšľať nad rizikami pri zjazde."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies