Česká vláda investovala 500 tisíc korún do kampane na TikToku, no Influencerka Anna Šulcová stagnuje

NETKY.SK • 3 Február 2021, 15:51 • 2 min
Česká vláda investovala 500 tisíc korún do kampane na TikToku, no Influencerka Anna Šulcová stagnuje

Česko sa rozhodlo bojovať počas pandémie kampaňou za 500 tisíc korún českých, no influencerka, ktorá mala točiť reklamné videá nezniesla kritiku a stagnovala.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vláda Českej republiky sa pre pandémiu zamerala na sociálne siete a odštartovala novú kampaň, napríklad i na podporu očkovania. Rozhodli sa využiť pomoc dvojice mladých YouTuberov a influencerov Anny Šulcovej a Jakuba Gulaba, ktorí vo vládnych službách začali točiť krátke videá na TikTok a ostatné siete.

 

Anna Šulcová na seba negatívne upozornila už v roku 2019 videom, v ktorom na Instagrame radila dať si igelitové vrecko na hlavu pri prezliekaní, aby sa nerozmazal make-up.

 

img

 

Cena za obstaranie reklamného priestoru mala byť údajne 500 tisíc korún. Ľudia sa začali čudovať, ako je to možné a či má vláda toľko peňazí na rozhadzovanie

 

"Štát je v rozklade. Premiér ani nedorazí na tlačovku, ale v tú istú chvíľu propaguje na Twitteri nový účet Úradu vlády na TikToku. Stál 500 000 Sk z peňazí daňových poplatníkov a môžete sa tam pozrieť, aký má premiér výhľad z okna, " komentoval kampaň predseda poslaneckého klubu Pirátov Jakub Michálek.

 

Následne sa celá kampaň stretla s vlnou silnej kritiky zo strany odborníkov i verejnosti. Časť kampane bola zrušená. Anna Šulcová nedokázala zniesť kritiku, ktorá nastala pod jej príspevkomniektoré komentáre vymazala.

 

Dokonca ich „kolega“ Vláďa Kadlec, známy ako VláďaVideos pre portál Blesk poznamenal, že nedokáže pochopiť, ako mohla Šulcová takúto ponuku prijať! Podľa neho je suma 500 tisíc od vlády potrebná úplne inde. Svoje meno tým podľa neho na dlhú dobu poškodila.

 

 

Vladimír Vořechovský, riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády kritiku odmieta. "Nie je to žiadna senzácia. Oni za nami prišli, povedali nám, že chcú pomôcť vláde s dezinformačnou kampaňou, ponúkli nápad na videá. Povedali nám, že za to chcú nula a my sme za pol milióna nakúpili mediálny priestor. Niečo na TikToku, niečo na instagrame, niečo na YouTube, aby sme tie videá podporili, " vysvetlil Vořechovský pre Blesk.

 

Šulcová v piatok večer na twitteri uviedla, že peniaze so svojim kolegom Gulabom odmietli. "Veľmi ma mrzí, ako sa k tomu ľudia postavili, a tak to teraz po negatívnych ohlasoch odmietneme a peniaze na nákup reklamného priestoru nebudú využité. Spoliehame teraz teda na to, že šírenie podložených informácií je na každom z vás," uviedla Šulcová.

 

Uvidíme ako bude vládna kampaň Českej republiky pokračovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies