Banka spustila poskytovanie zvýhodnených úverov pre firmy so zárukou

NETKY.SK • 19 Október 2023, 11:10 • 2 min
Banka spustila poskytovanie zvýhodnených úverov pre firmy so zárukou

Štátna Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB) spustila od polovice októbra poskytovanie zvýhodnených úverov pre živnostníkov a malých a stredných podnikateľov na financovanie ich prevádzkových a investičných potrieb. Výhodou úveru sú znížené požiadavky na jeho krytie.

slovakia

left justify in out

Banka tieto úvery poskytuje až do výšky 300.000 eur so splatnosťou päť až osem rokov. Pri investičných úveroch je maximálna výška 500.000 eur so splatnosťou od osem do 15 rokov, pričom po posúdení bankou sa môže predĺžiť až na 20 rokov.

Záruka Európskeho investičného fondu (EIF) umožňuje znížiť zabezpečenie zo strany klienta až na polovicu požadovanej výšky úveru.

SZRB využila záruky od EIB už aj v minulosti. Napríklad v marci minulého roku poskytol Európsky investičný fond, ktorý je súčasťou skupiny EIB banke 56 miliónov eur v zárukách na podporu malých a stredných podnikov zasiahnutých pandémiou ochorenia COVID-19.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Teraz, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies