Recyklácia a upcyklácia budú hlavnou témou festivalu Galérie Jabloň v Prievidzi

NETKY.SK • 11 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Recyklácia a upcyklácia budú hlavnou témou festivalu Galérie Jabloň v Prievidzi

PRIEVIDZA - Recyklácii a upcyklácii bude venovaný druhý zo série kultúrno-environmentálnych festivalov iniciatívy Planéta A. Diskusie, workshopy i ďalší sprievodný program bude môcť verejnosť navštíviť v sobotu (13. 5.) v Galérii Jabloň v Prievidzi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spoluzakladateľka Planéty A Romana Elischerová. "Návštevníci sa môžu tešiť na nové aktivity a talentovaných lektorov z celého Slovenska. V diskusiách sa dozvedia aj o zaujímavom spôsobe recyklácie cigaretových ohorkov na asfaltové cesty a dostanú praktické tipy a triky k tomu, aby sa aj ich šatník stal udržateľný," načrtla Elischerová.

 

Súčasťou programu budú i tvorivé workshopy pre deti aj dospelých, na ktorých si vyrobia peňaženku z tetrapaku, gumičku zo starej kravaty či vysielačku z papierových pohárov na kávu. Festivalovú atmosféru okrem hudby doplní vegánske jedlo, voňavá káva v porceláne z druhej ruky či remeselné pivo v rozložiteľných pohároch. "Minifest Planéty A je podujatie udržateľné nielen témami, ktoré rieši, ale aj prevedením samotného festivalu. Má ambíciu stať sa pravidelným komunitným podujatím pre Prievidžanky a Prievidžanov," skonštatovala Elischerová. Prvé celodenné podujatie Minifest Planéty A organizovala iniciatíva Planéta A vo februári tohto roka. Návštevníci sa zoznámili s témou cirkularita. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona