Ľudia prestávajú rešpektovať vládne nariadenia. Polícia vyzbierala na pokutách viac ako 300 tisíc eur

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 11:31 • 2 min
Ľudia prestávajú rešpektovať vládne nariadenia. Polícia vyzbierala na pokutách viac ako 300 tisíc eur

BRATISLAVA – Policajný zbor SR pokutoval za prvý týždeň od spustenia tzv. lockdownu takmer sedem tisíc ľudí, ktorí porušili opatrenia súvisiace s núdzovým stavom a zákazom vychádzania.

slovakia

left justify in out

Ako napísala Polícia SR v príspevku na sociálnej sieti Facebook, od pondelka 1. marca do nedele 7. marca polícia zaznamenala nárast priestupkov a porušení vládnych nariadení prijatých v reakcii na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v krajine.

 

img

 

Polícia iba za prvý týždeň odhalila dokopy viac ako 30 tisíc porušení stanovených nariadení. „Okrem bežného výkonu služby sme do intenzívnych kontrol a zvýšeného výkonu služby nasadili ďalších viac ako 5000 policajtov. Počas jedného týždňa policajti skontrolovali takmer 80 000 osôb,“ povedala pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

 

 

Policajti udelili pokutu v 6853 prípadoch a vyzbierali tak viac ako 316 000 eur. Až 86 porušení sa týkalo otvorených prevádzok, ktoré majú prísny zákaz vítať svojich hostí.

 

Polícia odhalila 609 porušení karantény20 360 prípadov, kedy ľudia aj napriek zákazu vychádzania vyrazili do ulíc. Za nenosenie rúšok či respirátorov napomenuli alebo udelili pokutu vyše 10-tisíc osôb.

 

img

 

Prísne nariadenia pritom najviac ignorujú ľudia v Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Pravý opak platí v Nitrianskom a Bratislavskom kraji. 

 

Mohlo by vás zaujímať: 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies