No Name nakoniec pred pápežom Františkom nevystúpi. Prednosť dostali iní hudobníci

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 16:33 • 2 min
No Name nakoniec pred pápežom Františkom nevystúpi. Prednosť dostali iní hudobníci

KOŠICE – Počas návštevy pápeža Františka je v druhom najväčšom meste Slovenska pre veriacich pripravený bohatý kultúrny program. Na koho sa môže verejnosť tešiť?

slovakia

left justify in out

Informoval o tom denník Nový Čas. Na štadióne Lokomotívy v Košiciach, kde vystúpi pred 50-tisíckami veriacimi Svätý Otec, je pripravený aj bohatý kultúrny program zložený zo slovenských hudobníkov. Na pódiu zahviezdi Sima Martausová či košický hudobný zbor

 

Programová rada rozhodla inak

Pôvodne sa uvažovalo aj nad kapelou No Name s frontmanom Igorom Timkom. Tú však nakoniec agentúra Petra Ďuriša, ktorá zastrešuje organizáciu celého podujatia, vystúpiť nepozvala.

 

Program bude trvať šesť hodín, pričom pred publikom sa vystrieda viac ako 200 účinkujúcich. Ako doplnil Ďuriš, časť programu bude venovaná Anne Kolesárovej, ktorá bola blahorečená pred 3 rokmi. „Práve ona má byť aj to prepojenie s odkazom pre mladých, že aj tu v Košiciach majú veľký vzor,“ dodal.

 

img

 

Verejnosť sa môže tešiť aj na pestrý doplnkový program, ktorého súčasťou bude aj známa slovenská speváčka Sima Magušinová, rodená Martausová (33). Tá si v júni prebrala cenu Fra Angelica za mimoriadny prínos a rozvoj kresťanskej kultúry na Slovensku. Predstaví sa aj známa kresťanská formácia z Projektu Godzone - skupina ESPÉ.

 

Súvisiaci článok: Prípravy na pápežovu návštevu sú v plnom prúde. Košický kraj zabezpečí pre veriacich mimoriadne autobusy

 

Kapacita podujatia je 50-tisíc ľudí

Podujatie mala pôvodne spestriť aj kapela No Name, ktorá však pre rozhodnutie programovej rady nakoniec dostala košom

 

„V rámci programu boli oslovené viaceré hudobné skupiny. Programová rada zasadla a zvážila výber účinkujúcich a rozhodla, že priestor dajú radšej iným kapelám. Mnohé z nich sa už roky venujú mladým ľuďom, často bez odmeny a z vlastného presvedčenia,“ vysvetlil Ďuriš.

 

img

 

Svätému Otcovi sa na štadióne Lokomotívy predstaví aj 80-členný košický Zbor Sv. Cecílie pri Dóme Sv. Alžbety. Ako ďalej priblížil, štadión bude rozdelený na viacero sektorov s kapacitou 7-tisíc miest na sedenie.

 

Plocha na státie pojme približne 25-tisíc ľudí. Pre veľký záujem veriacich však majú organizátori pripravenú aj záložnú plochu s kapacitou 15-tisíc osôb. „Maximálna kapacita tak bude okolo 50-tisíc ľudí,“ uzavrel pre Nový Čas.

 

Mohlo by vás zaujímať: Poznáme oficiálny program pápeža Františka, ktorý v septembri zavíta na Slovensko!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona