Austrálske letectvo sa prvý raz zúčastnilo na náletoch proti IS

NETKY.SK • 9 Október 2014, 06:05 • 2 min
Austrálske letectvo sa prvý raz zúčastnilo na náletoch proti IS

CANBERRA - Austrálske bojové stíhačky sa prvý raz zúčastnili na náletoch proti cieľom extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Iraku, odkedy vláda minulý týždeň prisľúbila účasť austrálskeho letectva. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľov obrany.

slovakia

left justify in out

Austrálska armáda vo svojom vyhlásení tvrdí, "stíhačky F/A-18F Super Hornet zhodili dve bomby na zariadenie ISIL". Všetky lietadlá následne opustili operačnú oblasť a vrátili sa na základňu.
      

ISIL je staršie označenie IS, ktorá donedávna používala názov Islamský štát v Iraku a Levante. Vyhlásenie neobsahuje žiadne podrobnosti o zariadení v severnom Iraku, ktoré bolo zasiahnuté. Austrália má na základni v Spojených arabských emirátoch dislokovaných šesť stíhačiek. Podľa veliteľa letectva Marka Binskina odlietali už niekoľko misií nad severným Irakom bez toho, aby použili zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies