Vláda reaguje na klimatické zmeny aj týmto dôležitým krokom

NETKY.SK • 4 November 2020, 12:38 • 2 min
Vláda reaguje na klimatické zmeny aj týmto dôležitým krokom

Vláda Igora Matoviča chce ísť bližšie k ústrety naplnenia sna o zelenšej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Na stredajšom rokovaní kabinet Igora Matoviča reagoval na globálny zhoršujúci sa stav životného prostredia aj malým, no dôležitým krokom. Zavádza vznik nového orgánu s názvom Rada vlády pre Európsku zelenú dohodu.

 

 

Pomôže ako koordinačný a konzultačný orgán, medzi inými bude pripravovať a predkladať na schválenie návrhy riešení, ktorými môžeme odvrátiť, alebo aspoň zmierniť negatíva klimatickej krízy. Orgán bude navrhovať aj opatrenia, ktorými prispejeme k ochranu biotopov i ohrozeného prostredia.
 

Zastúpení tu budú ministerstvá, oblasť priemyslu, výrobcov, zamestnancov a aj mimovládok. Rade bude veliť minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). Ako podpredsedovia mu budú pomáhať Veronika Remišová (Za ľudí), Štefan Holý (Sme rodina) či Ján Mičovský (OĽaNO). V 28-člennom orgáne budú aj zamestnávatelia, odbory či zástupcovia akadémie vied.

 

 

Táto oblasť je pre spoločnosť nepochybne veľmi dôležitá, keďže príroda a jej stav sa týka nás všetkých. Závisí od neho aj kvalita života všetkých obyvateľov, ale aj možnosti kultúrneho vyžitia. Vláda sa chce snažiť o to, aby sa mnohé oblasti skvalitňovali. Najnovšie chce tiež zreorganizovať organizáciu Štátna ochrana prírody a umožniť jej byť akcieschopnejšou, mať viac kompetencií, dokonca až prispievať k vytváraniu pracovných miest v oblasti turizmu v prírode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies