Guardiola sa pridáva ku Kloppovi, zápasov je príliš veľa

NETKY.SK • 26 December 2019, 14:45 • 2 min
Guardiola sa pridáva ku Kloppovi, zápasov je príliš veľa

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City musia odohrať v priebehu troch dní dve stretnutia v rámci Premier League. V piatok o 20.45 SEČ nastúpia na pôde Wolverhamptonu, v nedeľu o 19.00 h si doma zmerajú sily so Sheffieldom United.

slovakia

left justify in out

Liverpool už bol postihnutý 

Tréner "Citizens" Pep Guardiola sa pridal ku kritike zo strany kouča FC Liverpool Jürgena Kloppa, ktorého Liverpool podobným spôsobom vypadol z ligového pohára, keď nastúpil v podstate s mužstvom z akadémie a dostal debakel 5:0 od Aston Villy. Prvý tím "The Reds" sa v tom čase nachádzal už na Blízkom východe, kde ho čakal turnaj majstrovstiev sveta klubov FIFA. Liverpool sa ho zúčastnil ako držiteľ Ligy majstrov z minulej sezóny. 

 

 

2 zápasy za 3 dni

"Odohrať dva zápasy za menej ako 48 hodín, to nie je úplne ideálne načasovanie," citoval Guardiolu portál BBC. Jeho zverenci trénovali 23. a 24. decembra, v stredu mali voľno a vo štvrtok opäť trénovali. Po dvoch tohtotýždňových zápasoch hrajú už na Nový rok proti Evertonu. City je pritom s PSG najbohatšími klubmi sveta a ich zostava naháňa strach aj v rámci lavičky.

 

img

 

Stať sa to môže aj slabším

Pokiaľ majú takéto kluby problém s nabitým programom, čo môžu očakávať tie slabšie, pokiaľ sa im podarí prebojovať v niektorej pohárovej súťaži (FA Cup, Carabao Cup - ligový pohár) náhodou ďalej a budú ich čakať v priebehu len niekoľkých hodín ako dôležitý zápas o postup v pohári, tak aj zápas v lige so súperom podobného kalibru? Liverpool už takýmto spôsobom stratil šancu v jednom pohári. City navyše v anglickej lige Liverpool naháňa, takže im je každý bod dobrý. Vedenie Premier League by možno mohlo zhodnotiť celú situáciu. 

 

img

 

Klopp je vytočený

Lídri ligovej tabuľky Liverpool privítajú vo štvrtok o 21.00 SEČ prekvapenie sezóny druhý Leicester City, v nedeľu na nich čaká domáci duel s Wolverhamptonom. Väčšina tímov však má medzi 19. a 20. kolom pauzu iba jeden deň. "Ani náhodou to nie je v poriadku. Nikto z trénerov sa nesťažuje na zápasy 26. decembra, ale hrať 26. aj 28. je zločin. Telo potrebuje určitý čas, aby zregenerovalo, ale ignorujú to," vyhlásil Klopp.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona