AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Elišku Mintálovú neodradilo ani zranenie! Do finále K1 postúpila z druhého miesta!

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 08:31 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Elišku Mintálovú neodradilo ani zranenie! Do finále K1 postúpila z druhého miesta!

TOKIO - Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová suverénne postúpila do finále súťaže kajakárok na Olympijských hrách v Tokiu. Medailu, žiaľ, nezískala.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA (27.7. o 10:20)

Slovenská 22-ročná olympionička a členka VŠC Dukla Banská Bystrica aj KTK Liptovský Mikuláš skončila napokon  na 9. mieste. Bola to jej premiéra pod piatimi kruhmi. 

 

 

Na tohtoročných ME v talianskej Ivrei skončila tesne pred bránami finále na 11. priečke, ale vybojovala si ako najlepšia Slovenka olympijskú účasť. V tokijskej dvojkolovej kvalifikácii skončila ôsma, ale najmä v prvej jazde, kde bola tretia, naznačila vyššie ambície.

Neskôr v semifinále skončila druhá a svoj výkon v Kasai Canoe Slalom Centre chcela vystupňovať vo finálovej jazde, lenže zastavil ju nesprávny prejazd bránkou číslo 18. Po desiatej bránke to vyzeralo pre Slovensko ešte nádejne, veď za líderkou Ricardou Funkovou zaostávala len o 73 stotín sekundy a neskôr na druhom medzičase dokonca o 85 stotín viedla. V závere jej však nevyšlo niekoľko nájazdov do bránok a dodatočne ju ešte potrestali už spomenutým zlým prejazdom.

 

img


"Vo finále sa mi išlo o niečo horšie ako v semifinále. Aj tak som si to veľmi užila. Už to, že som sa dostala do finále, je super. Som veľmi spokojná. Dostala som päťdesiatku, vôbec som o nej netušila, ale taký je šport. Je to veľká škola do budúcnosti, musím sa z toho poučiť," vyjadrila sa Eliška Mintálová v prvej reakcii pre RTVS.

 

Rodená Žilinčanka bola vo všetkých svojich jazdách limitovaná zlomeným palcom na ľavej nohe. Trojitú zlomeninu plus vykĺbenie si privodila už v druhý deň jej tokijského pobytu počas tréningu a preteky mohla absolvovať iba vďaka špeciálne upravenej dlahe na palci ľavej nohy.

 

"Bolo to zlé ako prvé dni, bola som nervózna, myslela som si, že ani nebudem štartovať. Nemohla som sa ani poriadne oprieť v lodi, nebolo to ono, ale som šťastná, ako som to zvládla. Cez Japoncov sme objednali tvarovateľnú dlahu a s tým som trénovala aj súťažila. Teraz pôjdem na röntgen a uvidí sa, či bude potrebná operácia," dodala Mintálová.

 

Pôvodný článok

Lepšia v kvalifikačnej jazde bola od našej reprezentantky iba austrálska favoritka Jessica Foxová. Zdolala ju o 1,33 sekundy, keďže jej dodatočne pridelili dve trestné sekundy.

 


Mladá Slovenka absolvovala trať s 25 bránkami bez trestnej sekundy v druhom najrýchlejšom čase 107,18 s a zaradila sa medzi kandidátky na medailu. Tretie miesto si napriek štyrom trestným sekundám v semifinále vybojovala Nemka Ricarda Funková. Do bojov o medaily podľa pravidiel postúpilo najlepších desať z celkového počtu 24 kajakárok.

 

 

Finále príde na rad o 9.15 h SELČ. Pretekárky pôjdu v obrátenom poradí zo semifinále, čiže Eliška Mintálová sa predstaví ako predposledná.

Olympijská debutantka, 22-ročná Eliška Mintálová, podala skvelý výkon napriek tomu, že je v Tokiu limitovaná zlomeným palcom na ľavej nohe.

 

"Mám za sebou solídnu jazdu. Išlo sa mi veľmi dobre, vedela som že bez chýb to bude stačiť na postup do finále. Splnila som si svoj osobný cieľ na tejto olympiáde. Na tejto trati sa netreba splašiť, ale dodržať ideálnu stopu a jazdiť bez zaváhania. Čo sa týka palca, včera som si oddýchla a je to omnoho lepšie," uviedla Eliška Mintálová pre RTVS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies