Asadová dáva pokračovaniu v kariére 50 percent

NETKY.SK • 25 Február 2014, 10:33 • 2 min
Asadová dáva pokračovaniu v kariére 50 percent

TOKIO - Japonská krasokorčuliarka Mao Asadová nie je presvedčená, že bude v kariére pokračovať aj po ZOH 2014 v Soči, resp. po marcových majstrovstvách sveta v domácej Sajtame. Podľa agentúry AP vidí strieborná medailistka z Vancouveru 2010 šancu ďalej súťažiť 50:50.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročná dvojnásobná majsterka sveta hodlala v Rusku zaútočiť na olympijský trón. Úplne ale zlyhala v krátkom programe, kde spadla pri jej excelentnom skoku trojitom axelovi. Vo voľnej jazde síce už zašla skvelo, urobila si osobné maximum (142,71 bodov), ale už to nestačilo na lepšie ako šieste miesto.
      

"Už skôr som hovorila, že Soči bude vyvrcholenie mojej kariéry a viacerí to zrejme pochopili, že potom skončím. Mám ale pred sebou ešte jedny veľké preteky a rozhodnem sa až potom. Momentálne to vidím 50:50," povedala Asadová.
      

Japonka sa vyjadrila aj na margo toho, že nemala do programu zaradiť v KP trojitý axel. Ten skáče pravidelne ako jediná žena a je vôbec prvou, ktorá ho skočila trikrát v jednej súťaži. "Je to niečo, čo ma vždy posilní. Mala som ho zakomponovaný do programu v Soči a nemohla som ho jednoducho vynechať. Je to niečo, čo ma definuje," vysvetlila.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies