Polročné hodnotenia žiakov môžu školy posunúť o niekoľko mesiacov

NETKY.SK • 29 Január 2021, 22:35 • 2 min
Polročné hodnotenia žiakov môžu školy posunúť o niekoľko mesiacov

BRATISLAVA - Vďaka rozhodnutiu ministra školstva Branislava Gröhling (SaS) tak nemusia všetky školy polročné výpisy odovzdať žiakom 29. januára, ako to bolo v predošlých rokoch.

slovakia

left justify in out

Dištančné vzdelávanie 

Hlavným dôvodom zmeny je to, že žiaci druhého stupňa základných škôl a stredných škôl sa niekoľko mesiacov vzdelávajú dištančne. V tlačovej správe o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR).

 

img

 

Dôvod posunu?
Ako rezort vysvetľuje, pre dištančné vzdelávanie môžu v prípade niektorých predmetov učiteľom chýbať dostatočné podklady na celkové hodnotenie žiakov. Posunutie termínu nie je však povinnosťou, ale možnosťou, ktorú môžu školy využiť iba pre niektorých žiakov, niektoré ročníky alebo aj pre celú školu.

 

Rozhodnutie o termíne polročného hodnotenia žiakov je v kompetencii riaditeľa školy na základe prerokovania a odporúčania pedagogickej rady školy.

 

img

 

Cez maily nie
Školy, ktoré vo svojich školských informačných systémoch (ŠIS) majú elektronické databázy žiakov a ich hodnotenia, môžu zasielať výpis hodnotenia za 1. polrok školského roka 2020/2021 elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v ŠIS. Výpis hodnotenia neodporúča ministerstvo zasielať prostredníctvom obyčajných mailov, pretože ide o osobné údaje žiakov.

 

Ako majú postupovať zvyšné školy?

"Tí, ktorí nevyužívajú školské informačné systémy, prípadne v nich nevyužívajú rodičovské kontá, môžu zasielať výpis hodnotenia poštou alebo ho po preukázateľnom informovaní zákonných zástupcov odovzdať žiakom osobne až v dobe návratu do škôl," doplnilo ministerstvo.

 

img


Vzhľadom na epidemiologickú situáciu si 486 279 žiakov základných škôl a 213 362 stredoškolákov prevezme polročné výpisy hodnotenia elektronicky. Polročné hodnotenie po prvýkrát dostane aj viac ako 56-tisíc prváčikov. Školské vyučovanie sa v druhom polroku školského roka začína 1. februára 2021 dištančnou formou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies