SHMÚ varuje pred smogom: V týchto mestách si dajte pozor!

NETKY.SK • 20 Február 2019, 09:05 • 2 min
SHMÚ varuje pred smogom: V týchto mestách si dajte pozor!

BRATISLAVA - V okolí týchto slovenských miest bude dnes zhoršená smogová situácia, zvýšte preto opatrnosť.

slovakia

left justify in out

V okolí Trnavy, Trenčína, Veľkej Idy a Nitry zaznamenali meteorológovia zvýšenú koncentráciu prachových častíc PM10. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v daných lokalitách upozornenie pred smogovou situáciou. Výstrahy platia do odvolania.

 

img

 

Príčinami smogovej situácie sú podľa meteorológov vysoké emisie častíc PM10 z cestnej dopravy a z vykurovania pevným palivom a z ďalších lokálnych zdrojov a nepriaznivé rozptylové podmienky.

 

img

 

V súvislosti so smogovými situáciami meteorológovia radia obmedziť pobyt aj fyzické aktivity vonku a rovnako i skrátiť vetranie obytných miestností. "K najcitlivejším skupinám populácie na častice PM10 patria starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej a srdcovo–cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy," dodávajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies