Arina Sobolenková po 2 rokoch opäť v semifinále turnaja vo Wimbledone: "Zmenila som sa"

NETKY.SK • 12 Júl 2023, 18:45 • 2 min
Arina Sobolenková po 2 rokoch opäť v semifinále turnaja vo Wimbledone: "Zmenila som sa"

LONDÝN - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa druhýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

Nasadená dvojka si v stredajšom štvrťfinálovom stretnutí poradila s turnajovou dvadsaťpäťkou Američankou Madison Keysovou 6:2, 6:4. V boji o finále narazí na víťazku duelu medzi obhajkyňou titulu Kazaškou Jelenou Rybakinovou a šiestou nasadenou Ons Jabeurovou z Tuniska. Ak Sobolenková zvíťazí aj v semifinále, vystrieda na poste svetovej jednotky Poľku Igu Swiatekovú. 

Šampiónka Australian Open začala proti Keysovej vo veľkom štýle, v prvom sete dvakrát brejkla súperku a získala ho vo svoj prospech za 39 minút. Druhý set mal oveľa vyrovnanejší priebeh. Američanka dokázala odskočiť na 4:2, ale záver patril Sobolenkovej. Získala štyri gemy za sebou a na konci využila svoj druhý mečbal. Dvadsaťpäťročná Bieloruska vyrovnala svoje wimbledonské maximum, v semifinále na londýnskej tráve bola aj pred dvomi rokmi, vtedy nestačila na Češku Karolínu Plíškovú. Vlani v All England Clube chýbala, keďže ruské a bieloruské hráčky nemohli na podujatí štartovať.

 

"Je skutočne úžasné, že som sa dostala do semifinále. Veľmi sa naň teším a dúfam, že sa pre mňa skončí lepšie ako minule. Myslím si, že som sa za dva roky zmenila, som už iná hráčka. Keysová hrala skutočne dobre, som šťastná, že som vyhrala druhý set, lebo to bolo náročné. Som už iba dve víťazstvá od veľkého cieľa, už ako malá som snívala o zisku titulu vo Wimbledone. Je to špeciálne miesto. Ďakujem za skvelú atmosféru, som vďačná, že môžem hrať pred takým úžasným publikom," povedala Sobolenková v prvom pozápasovom interview.

 

Ženy - dvojhra - štvrťfinále: Arina Sobolenková (Biel.-2) - Madison Keysová (USA-25) 6:2, 6:4.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies