Vo veku 112 rokov zomrela najstaršia Talianka, ktorá prežila obe svetové vojny

NETKY.SK • 30 August 2021, 15:31 • 2 min
Vo veku 112 rokov zomrela najstaršia Talianka, ktorá prežila obe svetové vojny

RÍM - Sicílčanka Maria Olivová, prezývaná babka Marietta, mala 8 detí a 58 vnúčat a pravnúčat.

slovakia

left justify in out

Vo veku 112 rokov zomrela najstaršia Talianka, Sicílčanka Maria Olivová, známa pod prezývkou  babka Marietta. Žena, ktorá mala 8 detí a 58 vnúčat a pravnúčat, zomrela pokojne počas spánku, uvádza sa v pondelkovom vydaní talianskeho denníka Corriere della Sera. Informuje o tom agentúra APA.

 

Maria sa narodila v roku 1909 a prežila obe svetové vojny. Fašistického diktátora Benita Mussoliniho stretla počas návštevy v jej rodnom meste Piazza Armerina na Sicílii. V roku 2018 tam stretla aj pápeža Františka.

 

"Tajomstvo jej vysokého veku? Babka Marietta sa živila iba zeleninou zo svojej záhrady. Tak dokázala prežiť nielen dve svetové vojny, ale aj smrť troch zo svojich ôsmich detí," uviedol jej pravnuk Danny Catalano. Maria bola od roku 1965 vdovou.

 

Niekdajšia najstaršia Talianka, Emma Moranová, zomrela v apríli 2017 vo veku 117 rokov, pripomína APA. Dlhý čas bola zároveň najstarším žijúcim človekom na svete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies