Po akých ženách muži v skutočnosti túžia?

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 13:33 • 2 min
Po akých ženách muži v skutočnosti túžia?

Aká by mala byť ideálna žena v očiach mužov? Na túto otázku priniesol odpoveď výskum zverejnený na webe Psychological Science. Jeho výsledky vás možno prekvapia.

slovakia

left justify in out

Vo všeobecnosti panuje predstava, že muži túžia po dokonale vyzerajúcich ženách, ktoré si dávajú na svojom vzhľade mimoriadne záležať, a to často i na úkor rozvoja vlastného intelektu alebo zručností. Minimálne v praxi sa to mnohým dámam takto javí. Muž sa totiž skôr obzrie za štíhlou blondínkou v krátkej sukni než za nenápadne pôsobiacou ženou, nech je akokoľvek inteligentná. Aká je ale pravda o tom, čo páni naozaj chcú?

 

Áno, treba povedať, že muži majú „lovca“ stále v génoch. To, že sa im páčia „sexi“ ženy im zrejme nemožno tak celkom zazlievať, je to prirodzené. Výskum však ukázal, že doma by chceli mať niečo úplne iné.

 

Žena, ktorá potrebuje ochrancu

Emancipácia žien je veľmi silným fenoménom súčasnosti. Dámy sa chcú mužom vyrovnávať, dosahujú vysoké pozície v zamestnaniach, budujú si kariéru, zarábajú... Dnes už dokážu byť sebestačné a muža nepotrebujú ako v minulosti, kedy boli odkázané na svojich manželov. To sa však dnešným mužom tak celkom nepozdáva. Stále majú niekde hlboko v sebe zakorenené, že oni musia byť tí, ktorí ženu budú chrániť. Hľadajú si preto dámy, čo im to umožnia.

 

Krehkosť a neha

Aj tu by sme sa mohli odvolávať na emancipáciu. Tým, že sú ženy oveľa viac nezávislé a často pracujú vo vedúcich, kedysi čisto mužských, pozíciách, podvedome preberajú mužské maniere. Sú autoritami, sú silné a skúsené. Vždy by ale mali ostať ženami, pretože opačné pohlavie mimoriadne odpudzujú takzvané „mužatky“. Dávka nehy, ženskosti a krehkosti je pre mužov veľmi dôležitá.

 

img

 

Sociálne siete

Dnešná doba mimoriadne praje sociálnym sieťam, ktoré podnecujú prehnanú sebaprezentáciu. Napriek tomu, že sa muži radi pozrú na „selfíčka“ svojich facebookových priateliek, neboli by spokojní s tým, ak by sa mala takto prezentovať ich životná partnerka. Mohli by sme teda povedať, že muži vyhľadávajú síce upravené dámy, avšak preferujú skôr prirodzenosť a skromnosť pred umelým „pózerstvom“.

 

Šikovná žienka domáca

Nech je doba, aká je, pre muža bude vždy dôležité, aby sa ich polovička vedela obracať aj v domácnosti. Nemusí upratovať, prať a variť od rána do večera, no mala by byť zmysel pre poriadok, čistotu a hlavne by mala vedieť aj dobre navariť.

 

Tajomná „dračica“

Čo teda mužov priťahuje? Na základe odpovedí jednotlivých respondentov z výskumu by sme to mohli zhrnúť asi takto: inteligentná a nežná žena, ktorá nepôsobí vyzývavo, no napriek tomu vyžaruje sexepíl. Navonok vyzerá uhladene a upravene, je do určitej miery záhadná a svoje „tajomstvá“ si necháva výhradne len pre toho, koho má doma.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies