V Rusku sa mu vyhrážajú, no Navaľnyj sa aj napriek tomu vracia domov

NETKY.SK • 13 Január 2021, 16:47 • 2 min
V Rusku sa mu vyhrážajú, no Navaľnyj sa aj napriek tomu vracia domov

MOSKVA - Najväčší kritik Kremľa Alexej Navaľnyj v stredu vyhlásil, že sa cez víkend vráti domov do Ruska. Učiní tak napriek najnovšiemu kroku federálnej väzenskej služby, ktorá požiadala moskovský súd o umiestnenie Navaľného do výkonu trestu pre porušenie pravidiel podmienečného trestu.

slovakia

left justify in out

Obvinenie ruského prezidenta 
Opozičný politik, ktorý sa momentálne nachádza v Nemecku, kde sa zotavuje po augustovej otrave nervovoparalytickou látkou typu novičok, obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina, že sa ho rôznymi prekážkami snaží odradiť od návratu domov.

 

img

 

Vyjadrenie opozičného politika 
"Putin dupe nohou a robí všetko pre to, aby som sa nevrátil domov," uviedol Navaľnyj prostredníctvom Instagramu a poukázal na žiadosť federálnej väzenskej služby, ktorá chce zmeniť podmienečný trest 44-ročného protikorupčného aktivistu na nepodmienečný.

 

 

Informovanie, či varovanie?
Federálna väzenská služba minulý mesiac požiadala Navaľného, aby sa v súlade s pravidlami podmienečného trestu prihlásil vo svojej kancelárii, a varovala ho, že ak sa nedostaví, bude čeliť väzeniu.

 

Za pravdu mu dal aj Európsky súd pre ĽP

Navaľného odsúdili v roku 2014 za spreneveru a pranie špinavých peňazí. Ten to však odmieta a tvrdí, že proces bol politicky motivovaný. Bráni sa tiež tým, že Európsky súd pre ľudské práva rozhodol o nezákonnosti odsúdenia a jeho podmienečný trest sa skončil 30. decembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies