Američania nebudú proti SR nič "vypúšťať": Chceme vyhrať skupinu

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 14:38 • 2 min
Američania nebudú proti SR nič "vypúšťať": Chceme vyhrať skupinu

OSTRAVA - Hokejisti USA síce už majú istotu postupu do štvrťfinále MS, do svojho záverečného zápasu v ostravskej B-skupine proti Slovensku (v utorok o 16.15 h) však pôjdu naplno. V hre je totiž víťazstvo v skupine a tým pádom prijateľnejší súper vo vyraďovačke.

slovakia

left justify in out

Ak Američania skončia prví, s určitosťou sa vo štvrťfinále vyhnú Kanade, Švédsku i Česku. O žiadnom vypúšťaní zápasu tak nemôže byť ani reči. "Urobíme všetko preto, aby sme obsadili prvé miesto," uviedol pre TASR útočník USA Trevor Lewis a následne ponúkol recept, ktorý by mal platiť na Slovákov: "Musíme hrať jednoducho. Snažiť sa nahadzovať puk, zbytočne nič komplikované nevymýšľať, nesnažiť sa za každú cenu riešiť prechod do útoku technickým spôsobom. A samozrejme, musíme využívať naše strelecké šance."
     

Mladý americký tím zatiaľ podáva na šampionáte výkony, ktoré predstihujú očakávania. Dokázal v skupine zdolať hviezdami nabitý ruský tím i Fínov, zakopol iba s Bielorusmi. "Máme mladé mužstvo, ktoré sa stále učí. V každom zápase sme si vyskúšali niečo iné a ocitli sa v rôznych situáciách," pokračoval útočník Los Angeles Kings, ktorý si v útoku veľmi dobre rozumie s Brockom Nelsonom a supertalentovaným mladíkom Jackom Eichelom. Slovenský tím má podľa neho svoju kvalitu. "Majú dobré mužstvo, vystužené o niekoľkých hráčov z NHL. V kádri majú šikovných hokejistov, vrátane môjho spoluhráča z Los Angeles Gáboríka. Marián je hráč svetovej triedy, ak sa dostane do gólovej šance, väčšinou sa nemýli. Nemôžeme mu darovať ani kúsok priestoru. Rozhodne sa musíme na Slovákov zodpovedne pripraviť," zdôraznil Lewis, ktorý je so siedmimi bodmi (2+5) druhým najproduktívnejším hráčom svojho tímu.
     

V šiestich doterajších vystúpeniach na turnaji nazbierali zverenci trénera Todda Richardsa 15 bodov a pred záverečnými súbojmi vedú skupinu o bod pred Ruskom a tri body pred Fínskom, ktoré má však ešte zápas k dobru. "V čom tkvie tajomstvo našich úspešných výsledkov? Prísne sa držíme nášho herného plánu a sústredíme sa na každú jednu maličkosť. Naším cieľom je šampionát vyhrať. Kto si nedáva za cieľ zisk zlatej medaily, nemá tu čo robiť," tvrdí brankár USA Connor Hellebuyck, spoluhráč Slováka Petra Budaja na farme Winnipegu v St. John's (AHL).
     

Aj podľa Jacka Eichela sa môžu USA dostať na MS ďaleko. "Netajíme sa vysokými ambíciami. Myslím si, že máme dostatočne kvalitný káder na to, aby sme na tomto turnaji získali medailu," vyhlásil sebavedomo mladučký center, pravdepodobná dvojka júnového draftu. "V zápase proti Slovincom sme mali trochu problémy udržať puk na hokejkách, nefungoval nám úplne prechod do útočnom pásma, na útočnej modrej čiare sme strácali puky a dávali súperovi možnosť podnikať brejky. Z toho rezultovali jeho jediné šance. Slováci však majú šikovných hráčov a ak im takéto príležitosti ponúkneme, určite nás potrestajú. Potrebujeme robiť na ľade múdrejšie rozhodnutia," dodal Eichel, ktorý dal v Ostrave zatiaľ jeden gól a pridal k nemu tri asistencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies