USA za pašovanie drog uvalili sankcie na kartel Sinaloa

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 11:30 • 2 min
USA za pašovanie drog uvalili sankcie na kartel Sinaloa

WASHINGTON - USA v utorok uvalili sankcie za pašovanie drog voči Joaquínovi Guzmánovi Lópezovi, synovi drogového bosa Joaquína Guzmána, trom členom kartelu Sinaloa a dvom mexickým spoločnostiam.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty v utorok uvalili sankcie za pašovanie fentanylu a ďalších drog voči Joaquínovi Guzmánovi Lópezovi, synovi drogového bosa Joaquína Guzmána, trom členom kartelu Sinaloa a dvom mexickým spoločnostiam. TASR správu prevzala z agentúry AP.

 

img

Bývalý šéf kartelu Sinaloa Joaquín Guzmán, ktorý je známy pod prezývkou El Chapo.

 

Kartel Sinaola je hlavným dovozcom fentanylu a ďalších nebezpečných drog do USA. Opatrenia zahŕňajú zmrazenie aktív a bankových účtov týchto osôb v USA a zákaz pre Američanov obchodovať s nimi. Námestník ministra financií USA Brian Nelson uviedol, že ministerstvo úzko spolupracuje s mexickou vládou a bude sa naďalej usilovať vplývať na úrady s cieľom izolovať a narušiť operácie kartelu Sinaloa.

 

Ďalší, ktorých v utorok sankcionovali, sú Raymundo Pérez Uribe, líder dodávateľskej siete, ktorú kartel Sinaloa využíval na získanie chemikálií potrebných na výrobu syntetických drog; Saúl Páez López, ktorý sa zúčastňoval na prevoze drog a Mario Esteban Ogazón Sedano, ktorý prevádzkuje laboratóriá na výrobu nezákonných drog v mene kartelu Sinaloa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona