AKTUALIZOVANÉ: LOH: Kanoisti Baláž s Botekom v semifinále K2 na 1000 m nestačili na súperov. Skončili na 10. priečke

NETKY.SK • 5 August 2021, 06:12 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: LOH: Kanoisti Baláž s Botekom v semifinále K2 na 1000 m nestačili na súperov. Skončili na 10. priečke

TOKIO - Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Samuel Baláž a Adam Botek nepostúpili do A-finále disciplíny K2 na 1000 m na OH v Tokiu. O cenný kov síce nezabojujú, ale vďaka druhému miestu v B-finále si vybojovali celkovú desiatu priečku. Ešte však majú šancu v K4.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 5. augusta 7:20

 

Zverenci Petra Likéra na kanáli Sea Forest Waterway nevylepšili vystúpenie ich predchodcov Erika Vlčeka a Juraja Tarra z OH 2016 v Riu de Janeiru, ktorí tam obsadili v A-finále dvojkajaka ôsmu priečku.

 

Naša dvojka bojovala s protivetrom
Debutanti na OH a úradujúci vicemajstri Európy Baláž s Botekom vo štvrtkovom druhom semifinále síce viedli po 250 m aj po 500 m
, no na treťom medzičase im už patrila tretia priečka a v konečnom účtovaní obsadili až poslednú šiestu pozíciu.

 

To znamenalo iba účasť v B-finále o konečné 9. - 16. miesto. Aj v ňom sa mladí Slováci v úvodných 250 m držali na vedúcej pozícii, ale napokon ich prevýšilo ruské duo Roman Anoškin, Maxim Spesincev.

 

Rusi zdolali Slovákov o 1,407 s. Tretí skončili v B-finále Taliani. V porovnaní so stredajšími rozjazdami a štvrťfinálovými jazdami vo štvrtok nefúkalo pretekárom do chrbta, ale museli sa boriť s protivetrom.

 


 

Prioritou je zajtrajšia K4
"Čakali sme viac. Výsledky v priebehu sezóny naznačovali, že máme na to biť sa s najlepšími. Semifinálová jazda nám však nesadla, pocitovo to bolo tisíc a jedna v porovnaní s tou ďalšou. Aspoň v B-finále sme si to vylepšili," zhodnotil Samuel Baláž pre RTVS.
 

 

"V celej sezóne nám fúkal protivietor, nevyhováral by som sa teda na to, že dnes to bolo iné ako včera. Problém bol v tom, že sme sa už nevedeli na konci zdvihnúť. V B-finále sme vedeli zrýchliť na päťstovke a aj v závere... Zajtra nás čaká nová disciplína a dáme do toho všetko. Urobím maximum pre úspech v káštvorke," skonštatoval. 

 

Botek priznal, že v semifinále to s kolegom prepálili a nevyšlo im ani posledných 150 m. "Poučíme sa a dúfam, že nás to posunie ďalej. Nemusíme mať hlavy dolu, aj keď nám kádvojka nevyšla," uviedol. Ich prioritnou disciplínou je K4, preto verí, že zajtra, kedy v tejto disciplíne štartujú, podajú lepší výkon.  

 

 

Prečítajte si tiež: LOH: Dvojkajak Baláž a Botek si zaistili postup do semifinále v K2 na 1000 m

 

Bronz si vypádlovali Česi
V dramatickom súboji o zlato v A-finále Austrálčania Jean van der Westhuyzen a Thomas Green zdolali Nemcov Maxa Hoffa a Jacoba Schopfa.

 

Bronz si vypádlovali Česi Josef Soukup a Radek Slouf. Zatiaľ čo Česi zdolali prvú medailu v rýchlostnej kanoistike na OH 2020, bez cenného kovu v dvojkajku mužov zostali Maďari. Bence Nádas a Bálint Kopascz sa museli uspokojiť so štvrtým miestom.

Poslednou slovenskou nádejou na cenný kov v rýchlostnej kanoistike bude v Tokiu štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček a Adam Botek na 500 m. Slováci v piatok absolvujú rozjazdu či prípadné štvrťfinále, v sobotu semifinále či A-finále o cenné kovy.

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Slovenský zápasník Boris Makojev nestačil na Rusa Najfonova a lúči sa s olympiádou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies