V Arktíde sa organizujú cvičenia ruských špeciálnych jednotiek

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 13:16 • 2 min
V Arktíde sa organizujú cvičenia ruských špeciálnych jednotiek

GROZNYJ/ČEČENSKO - Jednotka ruských národných gárd z Čečenska sa premiestnila do Arktídy, aby sa zúčastnila rozsiahlych cvičení, ktoré sa uskutočnia od 30. marca do 6. apríla. Novinárom to predostrel šéf Čečenska Ramzan Kadyrov na letisku v Groznom, odkiaľ jednotka odletela aby splnila stanovenú úlohu.

slovakia

left justify in out

"Rosgvardia (ruská národná garda) pod vedením veliteľa Viktora Zolotova uskutoční špeciálne cvičenia, ktoré sa doteraz nekonali. Boli stanovené špeciálne úlohy a som si istý, že spoločnými silami ich naši muži dôstojne splnia. V budúcnosti budeme vedieť, ako sme pripravení zaistiť bezpečnosť na tak vzdialených miestach, ako je Arktída",  povedal Kadyrov.

 

img

 

Podľa jeho slov majú inštruktori Ruskej univerzity špeciálnych síl v Čečensku rozsiahle skúsenosti, školenie a zručnosti, preto ich častejšie povolávajú do cvičení ako špecialistov z iných regiónov krajiny.

 

"Vyhlásili sme, že sme pripravení vykonať akýkoľvek rozkaz najvyššieho veliteľa – ruského prezidenta Vladimíra Putina: na zemi, na vode, v Arktíde – hocikde, je nám to jedno. Naši inštruktori majú skúsenosti, preto ich častejšie povolávajú a existuje Ruská univerzita špeciálnych síl, ktorá trénuje špeciálne jednotky....Prezident sa vyjadril – je potrebné rozvíjať územie Arktídy, preto musíme si byť istí, že môžeme zaistiť bezpečnosť kdekoľvek", zdôraznil Kadyrov.

 

Poznamenal, že "nepriatelia nečakajú, vyvíjajú tiež svoje vlastné metódy", preto je potrebné posilniť Rusko vo všetkých častiach krajiny.

 

img

 

Kadyrov sa oboznámil s materiálno-technickým vybavením vojenského personálu, predstavili mu nové vybavenie vyvinuté na základe zvláštneho príkazu Ruskej univerzity špeciálnych síl na plnenie úloh v drsnom podnebí.

 

Na čele skupiny je asistent vedúceho Čečenska, prvý zástupca vedúceho UFSVNG pre Čečensko Daniil Martynov, ktorý uviedol, že skupina bude musieť prekonať viac ako 700 kilometrov na špecializovaných snežných skútroch ktoré boli modernizované na Ruskej univerzite špeciálnych síl, a otestovať vylepšené ručné zbrane pri extrémne nízkych teplotách.

 

img

 

Tlačová služba Ruskej univerzity špeciálnych síl agentúru RIA Novosti informovala, že rozsiahle cvičenia "Akcia špeciálnych síl vojsk Ruskej národnej gardy v arktickej zóne, keď je situácia v čase mieru komplikovaná", sa budú konať od 30. marca do 6. apríla a Daniil Martynov je poverený ich vedením. Zapojí sa do nich celkovo 250 ľudí.

 

Tlačová služba poznamenala, že účastníci cvičení budú viesť výcvik a rozvíjať nové metódy univerzity špeciálnych síl na základe skúseností získaných počas dvoch misií na severnom póle, ako aj v Murmansku a pri Bajkalskom jazere, a vypracujú spoluprácu s jednotkami z Moskvy a mnohými ďalšími regiónmi krajiny.

 

 

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies