Robert Fico žije v podnájme, no jeho syn si kúpil luxusný byt bez hypotéky v Bratislave

NETKY.SK • 28 Január 2022, 11:14 • 2 min
Robert Fico žije v podnájme, no jeho syn si kúpil luxusný byt bez hypotéky v Bratislave

Robert Fico obýval v minulosti nehnuteľnosť daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. Dnes žije v podnájme. No vyzerá to tak, že jeho synovi sa darí veľmi dobre. Kúpil si totiž luxusný byt v dobrej štvrti. Na čom by nebolo nič zvláštne, no zvládol to bez hypotéky.

slovakia

left justify in out

Michal Fico si kúpil luxusný byt na Drotárskej ulici neďaleho Horského parku v Bratislave. Informoval o tom denník Sme. Na nehnuteľnosť s rozlohou vyše 100 metrov štvorcových si nebral hypotéku.

 

img

 

Niet sa čo čudovať. Zrejme si na to zarobil vlastnými rukami, keďže týždenník Plus7Dní zistil začiatkom minulého roka, že už vyše dva roky pracuje v Prahe pre český pološtátny energetický gigant ČEZ. Zastáva funkciu „špecialistu útvaru stratégie so zameraním na obchod“. Jeho cesta k vysnívanému zamestnaniu viedla cez drahé vzdelanie na viacerých súkromných školách doma i v zahraničí. Robert Fico bol očividne veľmi dôsledný v otázke vzdelávania jediného syna.

 

img

 

Kúpou bytu predbehol vlastného otca, ktorý ešte stále žije v podnájme. Robert Fico kedysi býval v bytovom komplexe Bonaparte. Do bytu rezidencie Bonaparte nazreli v roku 2020 pozrieť aj médiá. Nachádzali sa tam zlaté tapety, leštené mramorové podlahy a nádherný výhľad na Bratislavu.

 

V poslednom majetkovom priznaní Robert Fico priznal napríklad bratislavskú vinicu a dedičstvo v podobe pôdy v Hrušovanoch, no po byte stále ani stopy.

 

„Robert Fico čelí dlhodobo podozreniam, že užíva majetok nad rámec svojich príjmov. Fakt, že mu to prechádza, je vzorovou ukážkou toho, ako u nás nefunguje kontrola majetku verejných funkcionárov,“ upozornil Ľuboš Kostelanský z Transparency International v minulosti pre Startitup. 

 

Robert Fico síce nemá vlastný byt, no od luxusu neupustil. V súčasnosti žije v prenájme u "kolegu" Dušana Muňku v luxusnej rezidencii Sokolská.

 

img

 

Byt na najvyššom podlaží s rozlohou vyše 135 metrov štvorcových ponúka Ficovi prestížnu lokalitu, množstvo izieb a terasu. Iba na terase je umiestnených sedem bezpečnostných kamier. Developer predával pôvodne nedokončený byt za viac ako 600 000 eur. 

 

„Pán Fico neviem, kde býva, spýtajte sa jeho. To kto vám takéto blbosti vypráva?“ reagoval pre PLUS 7 DNÍ Muňko v minulosti na otázku, či sa do bytu nasťahuje jeho stranícky šéf. Muňko si to však zrejme rozmyslel.

 

Prečítajte si: Smer-SD chystá ďalšiu mimoriadnu schôdzu! Bude to už šiesty pokus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies