Letisko v Hamburgu zostáva po incidente s ozbrojeným mužom uzavreté

NETKY.SK • 5 November 2023, 14:00 • 2 min
Letisko v Hamburgu zostáva po incidente s ozbrojeným mužom uzavreté

HAMBURG - Prevádzka letiska v nemeckom meste Hamburg je pozastavená na neurčito a stovky letov naplánovaných na nedeľu boli zrušené. Dôvodom je pretrvávajúca situácia s možným únosom detí po tom, ako do areálu letiska vnikol ozbrojený muž.

slovakia

left justify in out

Muž v sobotu večer vnikol vozidlom na pozemok letiska a dvakrát vystrelil do vzduchu. Jeho manželka predtým kontaktovala krajinskú políciu v súvislosti s možným únosom detí.


Tento 35-ročný muž mal podľa polície vo vozidle svoju štvorročnú dcéru, ktorú údajne násilím odobral od matky. Psychológ, s ním vyjednáva niekoľko hodín, píše AP. Letisko bolo evakuované a lety pozastavené. Nemecká polícia v nedeľu ľuďom odporučila, aby sa použitiu letiska vyhli.

Polícia podľa svojich vyjadrení na sociálnej sieti X vychádza z predpokladu, že muž má pri sebe strelné zbrane a možno aj výbušné zariadenia. "Našou hlavnou prioritou je ochrániť dieťa. Podľa našich informácii je (dieťa) v dobrom stave," uviedla polícia.

Na nedeľu bolo na letisku naplánovaných celkovo 286 letov (139 odletov a 147 príletov), ktoré zahŕňali približne 34.500 pasažierov.

Pasažierov, ktorí nemohli odletieť v noci na nedeľu, umiestnili do hotelov v okolí. Lety smerujúce na letisko boli zrušené alebo presmerované na iné letiská v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / dpa, Foto: Deutschlandfunk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies