Severná Kórea nezaregistrovala jediný prípad infekcie koronavírusom

NETKY.SK • 12 Október 2020, 18:40 • 2 min
Severná Kórea nezaregistrovala jediný prípad infekcie koronavírusom

SOUL - Predseda štátnej rady KĽDR Kim Čong-un zaželal Južnej Kórei, aby rýchlo prekonala následky pandémie koronavírusu. Týmito slovami sa prihovoril k účastníkom vojenskej prehliadky konanej v Pjongčangu, na počesť 75. výročia založenia Kórejskej strany práce.

slovakia

left justify in out

Príslušné zábery vysielala do éteru Ústredná televízia KĽDR.  Odvysielala udalosť, ktorá sa stala podľa zobrazených záberov, v nočných hodinách.

 

„Dúfam, že sa koronavírusová kríza prekoná a že si obe Kórei budú môcť podať ruky,“ poznamenal Kim Čong-un. Zdôraznil, že od začiatku pandémie po súčasný okamih v Severnej Kórei ani jedna osoba nebola infikovaná koronavírusom.

 

Vodca štátu bol oblečený do svetlého obleku európskeho strihu. Na podujatí sa zúčastnila aj jeho sestra Kim Yeo-jung, ako aj zástupcovia vlády a vojenského velenia. Je pozoruhodné, že nikto z nich, rovnako ako účastníci prehliadky, nemali nasadené ochranné rúška. Podľa juhokórejských odborníkov to naznačuje o presvedčení vedenia KĽDR v neprítomnosti koronavírusovej infekcie v krajine.

 

 

Kim Čong-un vo svojom príhovore zablahoželal obyvateľom krajiny k tomuto významnému dátumu, spomenul si na zásluhy svojich predchodcov a stanovil ďalšie úlohy.

 

Juhokórejskí odborníci poznamenávajú, že čas zvolený na prehliadku je mimoriadne neobvyklý. V minulosti sa také udalosti vždy začínali okolo 10. hodiny miestneho času.

 

Ministerstvo zjednotenia vo štvrtok vydalo správu, v ktorej upozornilo, že v prehliadke „môžu byť zobrazené medzikontinentálne balistické rakety alebo podmorské balistické rakety“. Rezort dodal, že cieľom týchto krokov je upriamiť pozornosť svetového spoločenstva na KĽDR. Svet je v súčasnosti zaneprázdnený naliehavejšími problémami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies