Štartuje slovenská baseballová liga. O titul bude bojovať osmička tímov

NETKY.SK • 6 Apríl 2024, 10:00 • 2 min
Štartuje slovenská baseballová liga.  O titul bude bojovať osmička tímov

Hlavnou otázkou tejto sezóny je, či sa niekomu podarí prerušiť dlhoročnú dominanciu bratislavského Apolla, ktoré získalo titul v posledných desiatich sezónach. Prípadne, či do finále postúpi niekto iný, ako dvojica Apollo-Angels Trnava.

slovakia

left justify in out

Jedným z vážnych vyzývateľov môže byť Outmen Skalica, ktorá v posledných rokoch ukazovala stúpajúcu kvalitu. Po šiestom mieste v roku 2021 boli piaty o rok neskôr a minulý rok to dotiahli až do Final 4. Ich výhodou je, že majú konečne aj vlastné ihrisko.

„V tomto roku je cieľ jednoznačný a verím, že ho aj dosiahneme. Chceme ísť až do finále. Sme skúsenejší, zohratejší, posilnení dvomi posilami zo zámoria z Austrálie a z USA. Máme amerického coacha a verím, že spoločne v celom tíme je zápalná šnúra dostatočne rozpálená na to, aby výsledná hra celého tímu robila radosť a priniesla patričné zápasové úspechy,“ neskrýva ambície manažér klubu Radovan Nespala.

Aj v hlavnom meste sa rysuje zaujímavá konkurencia pre hegemóna z Podunajských Biskupíc. Fooze Bratislava sa totiž spojila so Step Up Academy a snaží sa rozbehnúť aj mládežnícky program. Ďalším cieľom klubu je taktiež zaistenie si vlastného ihriska. „V extralige náš tým má, vzhľadom k veku niektorých hráčov, hlavný cieľ prežiť,“ hovorí s úsmevom Tibor Brauner, ale potom vážne dodáva: „Radi by sme potrápili všetkých v našej súťaži, hlavným cieľom je dostať sa do play off a pokročiť oproti ostatným rokom t.j. cez Wild card game sa prebojovať medzi posledných štyroch.“

Jediný tím z Východu republiky Akademik Košice tiež cez zimu zháňal posily do mužstva. Do novej sezóny tak pôjde s Japoncom Yohei Tsuruyou, alebo ukrajinským nadhadzovačom Igorom Matveevom. Okrem cudzincov do Košíc prilákali aj odchovanca Trnavy Lukáša Domarackého a dres Akademiku oblečie aj Dominik Pituch.

„V roku 2024 máme ambíciu postúpiť do semifinále, čo by bol pre baseball v našom meste historický okamih. Vieme, že to nebude vôbec ľahké, keďže naši súperi cez zimu taktiež lovili zahraničné posily. Našou najsilnejšou devízou bude opäť dravosť a húževnatosť. Verím, že ak budeme podávať zodpovedné výkony počas celej sezóny, vieme hrať s každým účastníkov ligy pekný baseball a prekvapiť aj najväčších favoritov,“ verí svojmu tímu Max Martin.

Tohtoročná sezóna odštartuje ťahákom kola, keď sa v sobotu 6. apríla od 11:00 uskutoční repríza minuloročného finále medzi domácimi Angels a Apollom Bratislava. Od 15:00 na rovnakom ihrisku privítajú Angels U23 súpera z Košíc. V nedeľu 7. apríla sa proti sebe postavia Fooze s Angels U23 a Košice s Apollom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: MILUJEME BASEBALL
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies