Aké novinky priniesol Star Wars Celebration 2023?

NETKY.SK • 11 Apríl 2023, 13:15 • 2 min
Aké novinky priniesol Star Wars Celebration 2023?

Šou Star Wars Celebration 2023 od štúdia Lucasfilm v londýnskom centre ExCeL bola tento víkend plná odhalení a oznámení.

slovakia

left justify in out

Buď potešia všetkých fanúšikov z tej ďalekej, ďalekej galaxie... alebo ich sklamú na plnej čiare kvôli budovaniu obrovského vesmíru popretkávaného nespočetnými reláciami a filmami Star Wars. Či už ste na strane rytierov Jedi alebo na strane temných Sithov, tu sú všetky nové informácie, ktoré potrebujete vedieť zo sveta Star Wars.

 

V prvom rade Lucasfilm oznámil, že sa vyvíjajú tri hrané filmy Star Wars, s režisérmi Jamesom Mangoldom (Logan, Indiana Jones a volanie osudu), Daveom Filoniom (Mandalorian) a Sharmeen Obaid-Chinoy (A Girl in the River: The Price of Forgiveness, Ms. Marvel).

img

 Natasha Liu Bordizzo, Rosario Dawson a Mary Elizabeth Winstead na Star Wars Celebration 2023

 

James Mangold vytvorí film, ktorý pôjde späť do ,,úsvitu Jediov" a údajne bude postavený 25 000 rokov predtým, ako čokoľvek iné, čo sme doteraz videli vo vesmíre Hviezdnych vojen. „Je to o objavení sily“, povedal Mangold, ktorého výsledky, pokiaľ ide o akčné filmy (Logan) a kriticky ocenené ocenenia favoritov (Girl, Interrupted, Walk The Line, Ford / Ferrari) hovoria takpovediac sami za seba.

 

Film Davea Filoniho sa zase zameria na ,,Novú republiku" a bude o stupňujúcej sa vojne medzi imperiálnymi zvyškami a Novou republikou. Správy tiež naznačujú, že dej bude zasadený niekde v pomedzí filmov Return Of The Jedi a The Force Awakens. Film bude prvou živou akciou režiséra, ktorý bol v srdci franšízy už mnoho rokov a režíroval animovaný film Star Wars: Clone Wars (2008) a bol hlboko zapojený do nedávnej vlny Disney+ seriálov, ako Mandalorian a Boba Fett. Môžeme takisto očakávať aj spojenie príbehov týchto seriálov.

 

img

Daisy Ridley, ktorá sa znovu objaví v roli Rey

 

Pokiaľ ide o Sharmeen Obaid-Chinoy, tak táto Oskarová režisérka uvedie film dejovo zasadený po udalostiach z filmu Rise of Skywalker. Objaví sa v ňom Daisy Ridley ako Rey, ktorá bude chcieť vybudovať nový rád Jedi. ,,Vždy ma lákala cesta hrdinov a skutočnosť, že svet potrebuje oveľa viac hrdinov," povedala Sharmeen Obaid-Chinoy.

 

Prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedyová povedala, že tri novovyhlásené Star Wars filmy sú už dosť ďaleko vo vývoji. V žiadnom z týchto filmov zatiaľ síce neboli odhalené žiadne dátumy vydania, no súčasná Disney tabuľka už obsahuje dátumy niektorých, zatiaľ netitulovaných projektov.

 

Posledné tri filmy o Hviezdnych vojnách (The Last Jedi, Solo a The Rise of Skywalker) boli veľmi kritizované a nedostali širokú chválu, čo viedlo Disney a Lucasfilm k tomu, aby sa každý rok vzdali svojich plánov na vydanie filmu. Niekoľko pokusov vydať ďalšie Star Wars filmy, vrátane Patty Jenkins a jej Rogue Squadron - trilógii od Game of Thrones tvorcov Davida Benioffa a D.B. Weiss, a tiež aj ďalšia trilógia od režiséra filmu Posledný Jedi Riana Johnsona, boli očividne vyhodení. Plánovaný Star Wars film od Taika Waititi (Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok) nebol zavrhnutý od Disney napriek jeho absencii v Star Wars Celebration 2023.

 

Kennedy povedal: ,,Taika stále pracuje na tom filme." "Píše ten scenár sám," povedal Kennedy pre Variety. "V skutočnosti nechce do tohto procesu zatiahnuť iných a ja ho z toho neobviňujem. Má veľmi, veľmi jedinečný hlas."

 

img

plagát k 40. výročiu filmu Návrat Jediho

 


Hviezdne vojny: Epizóda VI – Návrat Jediov sa 28. apríla vracia do divadiel v USA, Spojenom kráľovstve a iných častiach sveta. Veľkolepá repríza dá fanúšikom Star Wars šancu osláviť film pred jeho 40. výročím 25. mája. Návrat Jediov nebude prvýkrát, čo Disney priniesol do divadiel starý film Hviezdnych vojen. Minulý rok sme mohli vidieť návrat Rogue One: A Star Wars Story na striebornej obrazovke v očakávaní debutu nadväzujúceho seriálu Andor na Disney+. V roku 2020 bolo nešte napríklad tiež možné vidieť Empire Strikes Back v kine medzi Covid-19 zákazmi.

 

The Acolyte, ktorá sa odohráva v ére vychádzajúcej republiky vo vesmíre Hviezdnych vojen (100 rokov pred prequelovou trilógiou franšízy) v období zvanom Zlatý vek Jedi, má naplánované uvedenie v roku 2024. V obsadení budú Jodie Turner-Smith, Manny Jacinto, Dafne Keen, Rebecca Hendersonová a Carrie-Anne Mossová.


Seriál bude údajne najmä z pohľadu Sithov, pričom výraz "akolyta" by mal opisovať vojakov Sithských Lordov. Akolytský showrunner Leslye Headland povedal: ,,To, čo som navrhol Kathleen Kennedyovej, bolo akoby sa film Frozen stretol s Kill Bill. Je šokujúce, že ma nevykopla z budovy. Je to Vysoká republika blízko začiatku prequelov a vzrušujúca časť časovej línie. Zločinci budú menšine. Budú to podrazáci. Naozaj sa teším, že uvidíte veci, ktoré ste ešte nevideli v akcii."

 

img

uvedenie projektu Acolyte

 

Lucasfilm tiež odhalil, že seriál Ahsoka bude debutovať v auguste 2023 s hviezdami ako Rosario Dawson a Mary Elizabeth Winstead. Divákmi očakávaný Lando Calrissian seriál je zjavne stále v procese, s Donaldom Gloverom stále na palube, aby odčinil úlohu, ktorú zohral vo filme Solo.

 

Hviezda z prequel trilógie Star Wars Ewan McGregor sa zjavne teší na ďalšiu sériu Obi-Wan Kenobi Disney+. Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedyová však v rozhovore s Variety vysvetlila, že hoci herec Obi-Wan (a takisto aj fanúšikovia) možno chce ďalšiu sériu, štúdio o tom zatiaľ však neuvažuje.

 

img

Ewan McGregor ako Obi-Wan Kenobi

 


No a napokon Dave Filoni potvrdil, že Star Wars: Tales of the Jedi seriál sa oficiálne vráti na druhú sériu. Filoni sa podelil o správy na konci panelu oslavujúceho 15. výročie Star Wars: Clone Wars, a odhalil, že sa mu páčilo pracovať na prvej sezóne až tak veľmi, že chcel, aby to pokračovalo. ,,Príbehy o Jedi-och boli tak zábavné uý vtedy, že som sa rozhodol urobiť viac," povedal Filoni. Pokiaľ ide o seriál Andor, na Disney+ príde druhá séria, a tvorca tohto počinu Tony Gilroy potvrdil, že tím ju plánuje pripraviť na dátum premiéry augusta 2024. ,,Začali sme natáčať v novembri," povedal Gilroy. ,,Sme asi v polovici. Budeme natáčať do augusta. Ideme presne podľa plánu. Dokončiť to chceme v auguste, a ďalší rok strávime postprodukciou. Predpokladám, že s druhou sériou prídeme do budúceho augusta."

 

img

Diego Luna v roli povstaleckého hrdinu Cassiana Andora

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies