Polícia v Poľsku zaistila 14 osôb, cez internetové obchody podviedli 5000 ľudí

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 14:40 • 2 min
Polícia v Poľsku zaistila 14 osôb, cez internetové obchody podviedli 5000 ľudí

VARŠAVA - Poľská polícia zadržala 14 ľudí zo skupiny podvodníkov, ktorá fungovala prostredníctvom systému falošných internetových obchodov. Skupina údajne spreneverila takmer milión eur a oklamala viac než 5000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Poľská polícia zadržala 14 ľudí zo skupiny podvodníkov, ktorá fungovala prostredníctvom systému falošných internetových obchodov. Skupina údajne spreneverila takmer milión eur a oklamala viac než 5000 ľudí. Oznámil to hovorca prokuratúry z okresu Gdansk. TASR správu prevzala z agentúry PAP.

 

Zadržané osoby sú obvinené z podvodu, prania špinavých peňazí a tiež držby a distribúcie drog. V prípade odsúdenia im hrozí väzenský trest až desať rokov. Skupina fungovala cez sieť 23 fiktívnych internetových obchodov a výnosy z predajov prala prostredníctvom falošných bankových účtov a na burzách kryptomien. Väčšina zo zadržaných podľa hovorcu pochádza zo súmestia Gdansk-Gdyňa-Sopot alebo jeho okolia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies