Peter Pellegrini kritizuje časť opozície

NETKY.SK • 30 December 2021, 14:05 • 2 min
Peter Pellegrini kritizuje časť opozície

BRATISLAVA - Lídra mimoparlamentného Hlasu-SD a nezaradeného poslanca Národnej rady (NR) SR mrzí, že sa časť opozície vrhla na antivaxerskú vlnu. Vládnej koalícii vyčíta, že chaos a zlá komunikácia pri ich opatreniach znížili dôveryhodnosť samotného kabinetu i nariadení. Tvrdí, že jeho strana od začiatku pandémie vyzývala na dodržiavanie opatrení a na očkovanie.

slovakia

left justify in out

Priznal, že obmedzenia pre neočkovaných na nich možno majú väčší efekt než kampaň, no nestotožňuje sa s nimi. „Hlas-SD v oblasti očkovania neuhol ani raz z rétoriky, odporúčali sme ho úplne od začiatku s tým, že sme nikdy neopustili ani náš postoj, že musí byť dobrovoľné.“ Opäť vyzval na očkovanie seniorov a naďalej nabáda k dodržiavaniu opatrení. Každý si podľa neho môže o opatreniach myslieť svoje, no ak raz platia, treba ich rešpektovať.

 

img

 

Skonštatoval, že opozícia v tomto nie je konzistentná a mrzí ho, že je tu aj extrémnejšia časť. „To určite škodí. Na druhej strane, ak by sme mali dôveryhodnú vládu, ktorej ľudia dôverujú, tá by si vedela poradiť aj s takouto malou skupinkou extrémistov, nemali by taký silný hlas, nedokázali by také veľké množstvo ľudí ovplyvniť.“

 

Prečítajte si tiež: Čo sa dialo v roku 2021 na slovenskej politickej scéne?

 

Na otázku, či by nebolo lepšie spojiť sa s ostatnou opozíciou a vyzývať k zodpovednosti, reagoval, že si nie je istý, či by sa vedeli so Smerom-SD dohodnúť. Vzhľadom na pandemickú situáciu by Hlas-SD neorganizoval protesty. „Určite si nemyslím, že počas druhej alebo tretej vlny organizovať podujatia, kde sa nenosia rúška, kde sú tisíce ľudí na jednom mieste a kde sa dokonca spochybňuje všetko, čo sa týka ochorenia COVID-19 a opatrení, že je to správne.“ Deklaroval, že Hlas-SD chce ísť inou cestou.

 

img

 

Podpredseda Hlasu-SD Richard Raši v súvislosti s pandémiou poznamenal, že vláda opäť premárnila leto. Kritizoval i nedostatky vakcín v úvode roka. „Očkovacia kampaň ako keby nebola a vláda dokonca nezverejňovala, ani napriek výzvam strany, všetky a pravdivé informácie o tom, koľko očkovaných a akými vakcínami ochorelo, dostalo sa do nemocníc, na ventiláciu, prípadne koľko z nich zomrelo,“ uviedol Raši. Za zbytočne vyhodené peniaze označil očkovaciu lotériu.

 

Možno vás zaujme: Peter Pellegrini: Ak bude Hlas-SD vo vláde, nebude sa báť možnosti referenda

 

Podotkol, že hoci na začiatku pandémie vláda nakúpila takmer 1 000 nových pľúcnych ventilácií, pri 380 ventilovaných pacientoch sme boli na vrchole kapacít. Chybu vidí v nedostatku zdravotníkov a sestier. Viackrát kritizoval aj nedostatočné financie v štátnom rozpočte na ďalší rok pre kapitolu zdravotníctva. Vláde tiež vyčíta, že hoci prijali zákon na vytvorenie špeciálnych "covidových ambulancií", ani jedna nevznikla.

 

img

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies