Ahn spláca Rusom dôveru

NETKY.SK • 12 Február 2014, 10:27 • 2 min
Ahn spláca Rusom dôveru

SOČI - Nové meno, nová krajina, ale stále rovnako dobrý šorttrekár. Návrat Viktora Ahna alias Ahn Hjun-su na olympijský ľad má po pondelkovej súťaži na 1500 m bronzový lesk.

slovakia

left justify in out

Juhokórejčan reprezentujúci usporiadateľskú krajinu získal v hale Ľadovec vôbec prvý olympijský kov z rýchlokorčuľovania na krátkej dráhe pre Rusko. Svoju osobnú zbierku rozšíril už na päť medailí. Predchádzajúce štyri - z nich tri zlaté - si doviezol z Turína 2006. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri chýbal pre zranenie kolena, ktoré mohlo pochovať jeho kariéru.

"Za najväčšie šťastie považujem, že môžem znova korčuľovať," povedal Ahn a poďakoval sa za podporu divákov: "Majú veľkú zásluhu na medaile. Chcem vysloviť vďaku všetkým, čo mi verili." 


Ahnovi vystrúhal poklonu aj víťaz pretekov Charles Hamelin. "Opäť je to korčuliar, akého si pamätám zo sezón 2006 a 2007. Každé preteky s ním sú náročné, zdolať ho na 1500 m bolo najlepšie zo všetkého," uviedol Kanaďan. 


V Soči nemusel Ahn povedať posledné slovo. "Sú pred nami päťstovka a tisícka, potom štafeta. Verím, že ešte ukáže, čo v ňom je. Technika a duševná pohoda, aké predviedol na 1500 m, boli na fantastickej úrovni," povedal tréner ruskej reprezentácie Andrej Maximov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies