Adventný kalendár na udržateľný spôsob: vyrobte si ho sami z dreva

NETKY.SK • 29 November 2023, 14:00 • 2 min
Adventný kalendár na udržateľný spôsob: vyrobte si ho sami z dreva

BRATISLAVA - Advent je jedným z najkrajších období roka. Obohacujú ho krásne a hlboké tradície našich predkov. Rok čo rok naše domácnosti v tomto čase skrášľujú sviečky, rozvoniavajú v nich vianočné dobroty. Neodmysliteľným symbolom adventu je nepochybne adventný kalendár. Tento rok môžete zvoliť udržateľný variant vlastnoručne vyrobeného adventného kalendára v tvare vianočného stromčeka z dreva.

slovakia

left justify in out

Aké náradie budete potrebovať?

Na tento vianočný projekt pre domácich majstrov je ideálna ponuka elektrického náradia PARKSIDE. Na vašom zozname bude: stolová kotúčová píla "PTKS 2000 H5" s laserovým vedením a plynulým nastavením výšky rezu, ponorná píla "PTSS 1200 D2" s vodiacou lištou na presné rezy, vŕtací skrutkovač „PABS 20 Li E6“ s 2-stupňovou prevodovkou a 20 V akumulátorová priamočiara píla "PSTDA 20-Li B3". O konečnú úpravu sa postará 20 V akumulátorová excentrická brúska "PAEXS 20-Li B2".

Krok 1 : Vypílenie a nakreslenie

Najprv narežte veľkú multiplex dosku.  Nakreslite si na ňu dva trojuholníky na stromček v tvare písmena A a vodorovné značky pre odkladacie plochy. Dbajte na to, aby sa značky striedali od vonkajšieho pravého okraja dosky k vnútornému okraju ľavej polovice trojuholníka a od vonkajšieho ľavého okraja k vnútornému okraju pravej polovice trojuholníka.

Krok 2: Pílenie

Pomocou ponornej píly vyrežte otvory. Následne vypíľte stromček pozdĺž vonkajšieho okraja trojuholníka. Potom okraje odlomte brúsnym blokom a začistite brúsnym papierom.

Krok 3: Vyhotovenie nožičiek

Na zvyšku multiplex dosky vyznačte trojuholníky pre nožičky a vypíľte ich v počte dvoch kusov. Potom ich spojte dvoma skrutkami tak, aby výrezy, ktoré si vypílite v ďalšom kroku, boli na oboch častiach rovnaké. Na prednú stranu nakreslite, čo je potrebné vypíliť a potom výrez vypíľte. Teraz môžete uvoľniť skrutky a zistiť, či sa stromček do spojenia zmestí. Potom priskrutkujte oba pätkové trojuholníky spolu s priečkou, ktorú môžete tiež narezať zo zvyšku multiplexovej dosky. Na toto  použite excentrickú brúsku, aby ste vybrúsili formu nakreslenú ceruzkou.

Krok 4: Napíliť odkladacie plochy

Chýbajú už len malé poličky, na ktoré môžete umiestniť darčeky. Na tento účel vypíľte na požadovanú dĺžku stolovou kruhovou pílou pásy široké 60 mm. Použiť môžete leteckú preglejku. Teraz už len stačí vybrúsiť odkladacie poličky a vložiť ich do zárezov stromčeka. Adventný kalendár je teraz hotový!

 

Návod je k dispozícii aj vo forme videa na kanáli PARKSIDE DIY na YouTube. Informácie o produktoch, ďalšie obrázky sú k dispozícii na stiahnutie nižšie. Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete iné informácie či obrázky, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať!

 

Ďalšie inšpirácie pre domácich majstrov nájdete na: https://parkside-diy.com/sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Parkside, Foto: Parkside
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies