Vegas na domácom ľade zdolali Sekerov Edmonton, Calgary je po Tampe už druhý istý postupujúci

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 11:08 • 2 min
Vegas na domácom ľade zdolali Sekerov Edmonton, Calgary je po Tampe už druhý istý postupujúci

NEW YORK - Edmontonu Oilers sa postup do playoff stále viac vzďaľuje. V nočnom zápase prehrali na ľade Vegas Golden Knights pomerom 3:6. Týmto výsledkom zaostávajú za momentálne druhou postupovou voľnou kartou na západe Arizonou o sedem bodov. Do konca základnej časti však Edmontonu aj Arizone ostáva odohrať už len 10 zápasov.

slovakia

left justify in out

Golden Knights to v posledných zápasoch šlape ako hodinky. Z deviatich duelov vyhrali 8 a upevnili si tak 3. miesto v zápdnej konferencii. Dva góly si do štatistík v nočnom zápase pripísal krídelník prvého útoku Jonathan Marchessault. Andrej Sekera strávil na ľade v drese Edmontonu viac ako 16 minút. Pripísal si však len 2 mínusové body a na gólmana domácich Vegas vyslal jednu strelu. V prospech "rytierov" hralo aj to, že Oilers hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní. 

 

"Keď čelíte súperovi, ktorý hrá dva zápasy za dva dni, tak je často trochu uťahaný. Snažíte sa proti nemu hrať aktívne, napádať ho a to je presne to, čo sme dnes robili," povedal pre nhl.com Marchessault.

 

  

Calgary Flames pomohla prehra Minnesoty s Islanders (2:3 pp) a ako prvé mužstvo v západnej konferencii sa môže tešiť z postupu do playoff. Na východe má účasť vo vyraďovacej časti zatiaľ istú len Tampa Bay. Calgary a Tampa zviedli spolu boj o Stanley Cup v roku 2004. Mnohí prizanivci týchto klubov by sa nebránili rovnakej finálovej dvojici aj pre tento rok.   

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE IN!

Príspevok, ktorý zdieľa Calgary Flames (@nhlflames),

 

Philadelphia ešte zamiešala karty na východe, keď v závere zápasu pennsylvánskeho derby na ľade Pittsburghu na 1:1 vyrovnal James van Riemsdyk a v predĺžení rozhodol o triumfe Flyers štyri sekundy pred koncom Sean Couturier. "Letci" strácajú na postupovú pozíciu šesť bodov, do konca základnej časti odohrajú ešte taktiež 10 zápasov. "Ak by sme dnes nevyhrali, bola by to už obrovská priepasť. Dochádza nám čas. Z tohto zápasu sme museli získať dva body, v závere sme podali heroický výkon," pochvaľoval si tréner Philadelphie Scott Gordon.

 

 

Sumár nočných zápasov v NHL:

COLORADO – NEW JERSEY  3:0 

BUFFALO  – ST. LOUIS  4:3 pp a sn 

MINNESOTA – NEW YORK 2:3 pp 

DALLAS – VANCOUVER 2:3 pp a sn 

PITTSBURGH – PHILADELPHIA 1:2 pp 

ANAHEIM – FLORIDA 3:2 

VEGAS – EDMONTON 6:3 

 

 

Zoznam istých účastníkov play off

Východná konferencia

Atlantická divízia - Tampa Bay

 

Západná konferencia

Pacifická divízia - Calgary

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies