5 potravinových reťazcov sa zapojí do Platformy potravinovej pomoci Slovensko

NETKY.SK • 27 December 2023, 10:34 • 2 min
5 potravinových reťazcov sa zapojí do Platformy potravinovej pomoci Slovensko

Na užšiu spoluprácu sa v novom roku Slovenská katolícka charita teśí s BILLA Slovensko, Kaufland Slovenská republika, Lidl Slovensko, METRO Slovakia a Tesco Slovensko.

slovakia

left justify in out

Platformu potravinovej pomoci Slovensko predstavila Caritas Slovakia - Slovenská katolícka charita spolu so slovenským Červeným krížom a Free Food o.z. zástupkyniam najväčších potravinových reťazcov na Slovensku, informuje o tom správa.

V systéme udržateľnej potravinovej pomoci a v snahách o zníženie potravinového odpadu zohrávajú významnú úlohu aj maloobchodníci.

Na stretnutí za okrúhlym stolom boli spoločne pomenované mnohé príležitosti aj bariéry v procese darovania potravín na strane neziskových organizácii a rovnako aj na strane maloobchodníkov. V kontexte cieľov Slovenska a EÚ v oblasti predchádzania vzniku potravinového odpadu je pred nami mnoho výziev.

"Je však dôležité vedieť, že máme partnerov, ktorí sú ochotní a odhodlaní podporovať tieto zmeny a aktívne sa podieľať na ich presadzovaní," dodáva správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Slovenská katolícka charita, Foto: Z rokovania so zástupkyniami potravinových reťazcov (SKCH)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies