Ministerstvo hospodárstva spustí v decembri nové kolo dotácií na nájomné

NETKY.SK • 24 November 2021, 20:31 • 2 min
Ministerstvo hospodárstva spustí v decembri nové kolo dotácií na nájomné

BRATISLAVA - Šéf rezortu hospodárstva tvrdí, že ministerstvo je pripravené odhaliť pokusy o neoprávnené čerpanie tejto pomoci.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo hospodárstva začiatkom decembra spustí výzvu na dotácie na nájomné. Štát by tak mal prispieť na nájomné podnikateľom, ktorí majú priestory na svoje prevádzky prenajaté, a to aj spätne od ich štátom nariadeného zatvorenia z dôvodu zhoršenia pandemickej situácie. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

 

"Spustíme túto výzvu tak, aby každý dotknutý subjekt mohol podať iba jednu žiadosť, aby sme zbytočne nezaťažovali štátnu administratívu," povedal Sulík.

 

Podmienky na úhradu nájomného zostanú oproti pôvodnej výzve nezmenené. To znamená, že štát prispeje na nájomné rovnakou sumou, v akej výške poskytne prenajímateľ nájomcovi zľavu.

 

To platí do 50 % z ceny nájomného. Rezort je už podľa ministra lepšie pripravený na prípadné pokusy o neoprávnené čerpanie tejto pomoci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona