Bývalý šéf inšpekčnej služby Adrián Szabó sa priznal!

NETKY.SK • 16 August 2021, 13:01 • 2 min
Bývalý šéf inšpekčnej služby Adrián Szabó sa priznal!

BRATISLAVA - Najvyšší súd Slovenskej republiky poslal, bývalého riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Adriána Szabóa 14. júna do väzby. Szabó sa dnes priznal k prijímaniu úplatku.

slovakia

left justify in out

Ak by Adrián Szabó s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, kauza by tak mohla čoskoro skončiť na súde. Zákon umožňuje uložiť obvinenému podmienečný trest, takže by Szabó nemusel skončiť vo väzení. Informoval portál aktuality.sk.

 

img

 

Súvisiaci článok: AKTUALÍZÁCIA: Šéf policajnej inšpekcie ide do väzby

Najvyšší súd Slovenskej republiky 14. júna poslal Adriána Szabóa do väzby. Bývalý šéf úradu inšpekčnej služby vtedy obvinenia popieral. Podľa orgánov činných v trestnom konaní v období rokov 2016 až 2020 neoprávnene poskytoval informácie k trestným kauzám bývalému šéfovi Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernardovi Slobodníkovi. Informácie sa týkali prípadov ako lustrácie novinárov, komunikácie z aplikácie Threema alebo kauzy Technopol. Za to prijal údajne finančnú hotovosť vo výške aspoň 20-tisíc eur, niekoľko mobilných telefónov alebo televízor. Vo veci je okrem Adriána Szabóa a Bernarda Slobodníka, ktorý proti nemu vypovedá, obvinený aj bývalý policajt Marián Kučerka.

 

Možno vás zaujme: Roman Mikulec: Zásadne sa ohradzujem voči tvrdeniam pani Santusovej!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies