Ustúpili tlaku? AI ide dať preveriť svoju vlastnú správu o Ukrajine

NETKY.SK • 15 August 2022, 06:21 • 2 min
Ustúpili tlaku? AI ide dať preveriť svoju vlastnú správu o Ukrajine

KYJEV - Potom ako Amnesty International zverejnila svoju správu o činoch ukrajinskej armády, zniesla sa na organizáciu spŕška kritiky.

slovakia

left justify in out

Pripomeňme si, že medzinárodná ľudskoprávna organizácia na základe vlastných skúseností jej pracovníkov priamo na Ukrajine, zverejnila správu, z ktorej niekto zostal šokovaný, niekto pobúrený. Okrem iného sa v nej uvádza, že ukrajinskí vojaci využívajú civilistov ako živé štíty a v prípade, že očakávajú ruskú protipaľbu, nevyhlásia pre obyvateľov evakuáciu do bezpečia. 

 

Z domova: Výpadok učiteľov! Tento problém eviduje už aj Gröhling

 

img

 

Toto tvrdenie od začiatku vojny hovorí ruská strana a aj preto bolo doteraz považované len za výmysel. Potom ako AI správu zverejnila, zareagoval medzi prvými ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ten správu odsúdil a organizáciu na ochranu ľudských práv nazval nazval  „klamárskou a podporujúcou terorizmus." Taktiež odstúpila šéfka tejto organizácie na Ukrajine, lebo sa nemohla zmieriť s tým, že sa „Amnesty spreneverila vlastným hodnotám."
 
img
 
AI v sobotnom vyhlásení uviedla, že postupy pri tvorbe štúdie dôkladne preskúmajú externí odborníci. Podrobnosti o priebehu revízie určí správna rada Amnesty budúci týždeň po tom, ako budú mať rôzne národné organizácie možnosť vyjadriť sa, píše DPA.
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies