NHL: Vancouver zastavil šnúru bez víťazstva, Buffalo nestačilo na Seattle

NETKY.SK • 30 November 2021, 11:21 • 2 min
NHL: Vancouver zastavil šnúru bez víťazstva, Buffalo nestačilo na Seattle

MONTREAL – V kanadskej bitke bol úspešnejší Halákov Vancouver, ktorý prerušil svoju šnúru bez víťazstva. Seattle v gólovej prestrelke zdolal Buffalo Sabres.

slovakia

left justify in out

Halák iba na striedačke!

Hokejisti Vancouveru so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom iba na striedačke zvíťazili v zámorskej NHL na ľade Montrealu 2:1. Canucks zastavili sériu štyroch prehier, rozhodol o tom presným zásahom v druhej tretine Conor Garland.

Montreal tak prehral svoj prvý duel po prepustení generálneho manažéra Marca Bergevina. Výrazne k tomu prispel aj brankár Canucks Thatcher Demko, ktorý predviedol 33 úspešných zákrokov. "Odohrali sme aj dobré zápasy, ale chýbali nám víťazstvá. Som rád, že sme ho dnes konečne dosiahli," povedal brankár hostí. Vancouver zdolal Montreal v riadnom čase prvýkrát od októbra 2015 po osemnástich zápasoch.

 

 

Seattle nastrieľal Sabres 7 gólov!

Hráči Seattlu v gólovej  prestrelke vyhrali na ľade Buffala 7:4. Jared McCann a Mason Appleton k tomu prispeli zhodne dvoma zásahmi, Brandon Tanev si pripísal tri body (1+2). Hostia zaznamenali štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov. "Čím viac vyhrávate, tým viac veríte systému, s ktorým idete na ľad," skonštatoval Appleton.

 

Buffalu nepomohli k bodom ani dva góly Jeffa Skinnera, "Dovolili sme im príliš veľa a príliš ľahko," priznal kouč domácich Don Granato. Hostia zo Seattlu viedli už po prvej tretine o tri góly, skóre otvoril Carson Soucy premiérovým gólom v oslabení v histórii klubu. Brett Murray dal za Buffalo svoj prvý gól v NHL vo svojom šiestom zápase v profilige.

 

 

V nájazdoch bolo úspešnejšie Calgary

Mikael Backlund rozhodol v siedmej sérii nájazdov o triumfe Calgary nad Pittsburghom 2:1. V drese domácich opäť nedostal príležitosť slovenský útočník Adam Ružička. Jediný gól Pittsburghu zaznamenal Jake Guentzel, ktorý tak bodoval v desiatom dueli za sebou. Hostí dlho držal v hre o víťazstvo brankár Tristan Jarry, autor 31 úspešných zákrokov. "Tristan má za sebou neuveriteľný zápas. Celý čas nám dával šancu na výhru, napokon bol z toho bod. Mohli sme hrať aj lepšie," uviedol Guentzel.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies