Izraelská polícia zadržala dve osoby, ktoré vrazili autom do vojakov

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 08:24 • 2 min
Izraelská polícia zadržala dve osoby, ktoré vrazili autom do vojakov

JERUZALEM - Izraelská polícia v stredu zadržala dve osoby, ktoré sú podozrivé, že autom vrazili do skupiny izraelských vojakov.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v stredu ráno v blízkosti hlavného štábu izraelskej polície v Jeruzaleme. Auto sa pokúsilo vraziť do skupiny izraelských vojakov stojacich na autobusovej zastávke. Auto nikoho nezrazilo a nikto nebol zranený.

 

Polícii sa následne auto, ktoré z miesta činu uniklo, podarilo vypátrať a zadržať jeho vodiča i spolucestujúceho.

Vylúčili, že by šlo o pokus o teroristický čin. Podľa nej vodič ohrozil vojakov na zastávke neúmyselne.

 

V Izraeli sa v posledných rokoch odohralo niekoľko prípadov, keď vodič auta vrazil do ľudí. Išlo o súčasť vlny palestínskych násilností, spáchaných strelnou zbraňou, nožom alebo išlo o zámerné vrazenie autom do davu. Od roku 2015 pri nich Palestínčania zabili viac ako 50 Izraelčanov a dvoch Američanov a jednu britskú turistku, ktorí boli v Izraeli na návšteve. Izraelské bezpečnostné zložky za rovnaký čas zabili viac ako 260 Palestínčanov, z ktorých väčšina bola identifikovaná ako páchatelia útokov na Izraelčanov.

 

Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu. Avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies