VIDEO To snáď nie je možné! Pozrite sa, čo si dovolil vodič na jednej z najvyťaženejších diaľníc v Anglicku!

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 10:29 • 2 min
VIDEO To snáď nie je možné! Pozrite sa, čo si dovolil vodič na jednej z najvyťaženejších diaľníc v Anglicku!

Celý svet krúti hlavou nad trúfalosťou britského vodiča, ktorý svojim nezodpovedným konaním ohrozoval ostatných.

slovakia

left justify in out

Automobily Tesla z dielne Elona Muska poháňané elektrickou energiou si čoraz viac podmaňujú svet. Dovoliť si ich zatiaľ rozhodne nemôže každý, no technológie, ktorými sú tieto autá „nabité“ udivujú všetkých. Jednou z nich, azda najznámejšou, je takzvaný autopilot, teda funkcia, ktorá vodičovi významne zjednodušuje jazdu a prakticky šoféruje za neho. Stále však ide len o umelú inteligenciu, ktorá môže kedykoľvek zlyhať, preto sa na ňu nemožno stopercentne spoliehať. Je teda dôležité, aby bol vodič neustále v strehu. Na to zrejme „pozabudol“ aj istý anglický majiteľ Tesly, ktorý nemal problém počas jazdy na jednej z najznámejších anglických diaľnic presadnúť si na miesto spolujazdca a kvalitne sa vyspať.

 

39-ročný šofér Bhavesh Patel zrejme nasadal do auta veľmi unavený. Rozhodol sa preto využiť všetky možnosti, ktoré mu luxusný dopravný prostriedok dáva a pohodlne sa premiestnil z miesta šoféra na miesto spolujazdca, kde si sladko pospal. To všetko sa odohralo uprostred rušnej premávky na diaľnici M1 v Anglicku!

 

Trúfalosť tohto „vodiča“ zaznamenali na video ľudia z okoloidúceho vozidla a následne ho udali na polícii. Nakoľko tamojšie zákony týkajúce dopravy sú veľmi prísne, aj tento priestupok podľa toho posudzovali. Patel sa vyjadril, že si uvedomuje, že jeho počínanie nebolo rozumné, no zároveň verí značke Tesla a vyčíta si len to, že sa nechal chytiť.

 

Súd rozhodol, že Patelovi na 18 mesiacov vezme vodičské oprávnenie a rovnako mu nariadili 100 hodín verejnoprospešných prác, desať dní preškolenia a pokutu vo výške 2000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies