Peter Gajdoš privítal amerického veliteľa, hlavnou témou stretnutia bola spolupráca

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 12:15 • 2 min
Peter Gajdoš privítal amerického veliteľa, hlavnou témou stretnutia bola spolupráca

BRATISLAVA - Bilaterálna spolupráca v oblasti obrany, najmä spolupráca Ozbrojených síl SR s Národnou gardou štátu Indiana boli témami dnešnej spoločnej diskusie ministra obrany Petra Gajdoša s veliteľom Národnej gardy štátu Indiana generálmajorom C. P. Carrom.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa uskutočnilo pri príležitosti ukončenia pôsobenia súčasného náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generála Milana Maxima vo funkcii. "Spolupráca s Národnou gardou štátu Indiana je jednou z najdôležitejších pre získavanie ďalších skúseností slovenských ozbrojených síl,“ uviedol minister obrany Peter Gajdoš. Ten zároveň ocenil účasť príslušníkov Národnej gardy Indiana na medzinárodných cvičeniach Toxic Valley a Slovak Shield 2017, ako aj plánovanú účasť na tohtoročnom cvičení Slovak Shield. Obaja partneri sa tiež zhodli, že jednou z možných oblastí spolupráce je oblasť kybernetickej obrany.

Šéf rezortu obrany pri tejto príležitosti informoval veliteľa Národnej gardy Carra o príspevku Slovenskej republiky v Iraku, kde slovenskí vojaci cvičia príslušníkov irackých bezpečnostných síl v oblasti mechanického odmíňovania a výcviku v údržbe a opravách sovietskej vojenskej techniky so súhlasom Irackej republiky v rámci výcvikovej aktivity Severoatlantickej aliancie (NATO), ako aj o vládou schválenom vyslaní 152 príslušníkov Ozbrojených síl SR v rámci posilnenej predsunutej prítomnosti NATO v Lotyšsku.

 

Minister Gajdoš zároveň potvrdil pokračovanie nášho pôsobenia v misii Rozhodná podpora (Resolute Support Mission) v Afganistane. Pripomenul tiež, že naše ozbrojené sily disponujú už dvoma dopravnými lietadlami C-27J Spartan, ako aj dvoma vrtuľníkmi Black Hawk, pričom dodanie ďalších sa očakáva už v najbližšom období.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona