Bill Gates tvrdí, že nás čaká masívna epidémia: Aká choroba skolí 30 miliónov ľudí?

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 10:02 • 2 min
Bill Gates tvrdí, že nás čaká masívna epidémia: Aká choroba skolí 30 miliónov ľudí?

Bill Gates varuje pred katastrofou. Táto epidémia bude jednou z najväčších v histórii ľudstva!

slovakia

left justify in out

Bill Gates rozhodne nikdy nepatril medzi pesimistov. Sám to o sebe prezradil na diskusii vedenej pod záštitou Massachusetts Medical Society a New England Journal of Medicine. Podľa vlastných slov nikdy neveril nepravdepodobným situáciám. O to znepokojujúcejšia je jeho predpoveď.

 

Milionár Gates sa významným spôsobom podieľal na boji s obrnou, pričom sa ju takmer úplne podarilo poraziť. Významná je však aj jeho iniciatíva v liečbe malárie. Napriek tomu ale tvrdí, že ľudstvo je momentálne na prahu veľkej katastrofy – epidémie zmutovanej chrípky, ktorá podľa neho môže zabiť až 30 miliónov ľudí naprieč všetkými kontinentami.

 

Na tejto hrozbe sa podieľa predovšetkým neustály rast populácie a rovnako aj tvrdé zásahy človeka do prírody. V nasledujúcom desaťročí preto môžeme čeliť nevídanej pandémii. Gates tvrdí, že v takejto situácii je oveľa jednoduchšie vytvoriť nový vírus chrípky v laboratóriu než čakať na jeho prirodzenú mutáciu, ktorá by pre nás bola obrovskou hrozbou.

 

Doposiaľ historicky najväčšou pandémiou bola epidémia španielskej chrípky v rokoch 1918-1920, počas ktorej zahynulo 50 miliónov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies