Nóri budú hrať bez hviezdneho útočníka Patricka Thoresena

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 12:09 • 2 min
Nóri budú hrať bez hviezdneho útočníka Patricka Thoresena

OSLO - Väčšina hráčov v nominácii nórskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Dánsku pôsobí v domácich kluboch alebo vo Švédsku.

slovakia

left justify in out

V kádri kouča Pettera Thoresena je jediný hokejista zo zámoria, útočník Ludvig Hoff hral v USA v univerzitnej súťaži NCAA. V nominácii je aj obranca českého Litvínova Daniel Sörvik. Nórom chýbajú v tíme Mats Zuccarello, Andreas Martinsen, Patrick Thoresen, Mats Rosselli Olsen, Mattias Nörstebö, Henrik Ödegaard či Erlend Lesund. Až 19 hráčov v nominácii štartovalo vo februári na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Nóri sa na šampionáte predstavia v základnej B-skupine v Herningu.

Nominácia nórskej hokejovej reprezentácie na MS 2018 v Dánsku:


Brankári: Lars Haugen (Färjestad, Švéd.), Henrik Haukeland (Timra, Švéd.), Henrik Holm (Stavanger)


Obrancovia: Johannes Johannesen, Villiam Ström, Dennis Sveum (všetci Stavanger), Stefan Espeland (Valerenga Oslo), Christian Bull (Storhamar), Alexander Bonsaksen (Iserlohn, Nem.), Jonas Holös (Fribourg, Švaj.), Daniel Sörvik (Litvínov, ČR)


Útočníci: Kristian Forsberg, Eirik Salsten, Mathias Trettenes (všetci Stavanger), Tommy Kristiansen, Niklas Roest (obaja Sparta Sarpsborg), Ken André Olimb, Mathis Olimb (obaja Linköping, Švéd.), Anders Bastiansen (Frisk), Steffen Thoresen (Storhamar), Michael Haga (Mora, Švéd.), Ludvig Hoff (Univrsity of North Dakota, USA/NCAA), Tobias Lindström (Valerenga Oslo), Thomas Valkvae Olsen (Södertälje, Švéd.), Martin Röymark (MODO Hockey, Švéd.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies