Zuzana Čaputová: Slovensko spája s Nemeckom silná ekonomická spolupráca a spoločné európske hodnoty

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 09:57 • 2 min
Zuzana Čaputová: Slovensko spája s Nemeckom silná ekonomická spolupráca a spoločné európske hodnoty

BRATISLAVA - Slovensko spájajú s Nemeckom okrem silnej ekonomickej spolupráce aj spoločné európske hodnoty a snaha navzájom si pomáhať.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová uviedla vo svojom profile na sociálnej sieti po utorkovom telefonáte s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom, že ich spoločný názor sa potvrdil aj v posledných týždňoch, keď niekoľko slovenských pacientov s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19 mohlo byť liečených v nemeckých nemocniciach.

 

img

 

Slovensko spájajú s Nemeckom okrem silnej ekonomickej spolupráce aj spoločné európske hodnoty a snaha navzájom si pomáhať. "Prezidentovi Steinmeierovi som za túto pomoc poďakovala, podobne ako za podporu Nemecka pri dodatočnom prerozdelení vakcín pre tie krajiny EÚ, vrátane tej našej, ktoré ich mali málo. Sú to dôležité gestá solidarity a reálna pomoc od najbližších európskych partnerov v čase, keď oni sami zažívajú doma neľahkú pandemickú situáciu," napísala.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka Zuzana Čaputová vymenila šaty za motyku


Zuzana Čaputová vyzdvihla aj podporu Nemecka pri dodatočnom prerozdelení vakcín pre tie krajiny Európskej únie, vrátane Slovenska, ktoré ich mali málo. „Sú to dôležité gestá solidarity a reálna pomoc od najbližších európskych partnerov v čase, keď oni sami zažívajú doma neľahkú pandemickú situáciu,“ napísala. Prezidentka debatovala so Steinmeierom aj o skúsenosti Nemecka v boji s nenávistnými prejavmi na internete. Vysvetlila, že ide o tému, v ktorej je nemecký prezident dlhodobo aktívny. Dodala, že táto téma je aj vzhľadom na vplyv sociálnych médií čoraz dôležitejšia. „V tomto smere považujem za dôležitý krok aj pripravovanú celoeurópsku úpravu a jej následnú implementáciu,“ napísala prezidentka.


Nemecko na jeseň čakajú parlamentné voľby a prezidentka verí, že slovensko-nemecké vzťahy sa aj po nich budú naďalej prehlbovať. Tiež dúfa, že s prezidentom Steinmeierom sa jej v tomto roku podarí stretnúť osobne.

 

Prečítajte si: Ľuboš Blaha útočí na prezidentku, nazval ju vojnovou štváčkou! Žiada od nej ospravedlnenie Ruskej federácii



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies