Zrážka lodí na Dunaji: Stále sa pátra po 5 nezvestných

NETKY.SK • 21 Máj 2024, 14:07 • 2 min
Zrážka lodí na Dunaji: Stále sa pátra po 5 nezvestných

BUDAPEŠŤ - Po piatich nezvestných zo sobotňajšej tragickej zrážky výletnej lode s motorovým člnom na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, ktorá si vyžiadala najmenej dve obete, naďalej pátrajú.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre verejnoprávnu televíziu M1 hovorca Maďarského celoštátneho plavebného združenia (MAHOSZ) Mihály Tóth informoval, že motorový čln mohol do výletnej lode naraziť veľkou rýchlosťou.
 
"Tento typ motorového člna je schopný vyvinúť veľkú rýchlosť. Trosky člna naznačujú, že k zrážke s výletnou loďou došlo vo veľkej rýchlosti," povedal hovorca, podľa ktorého úlohou odborníkov bude z trosiek člna usúdiť, akou rýchlosťou sa plavidlo pohybovalo.
 
Ako sa ďalej Tóth vyjadril, výletná loď pokračovala v plavbe po predpísanej trase, z čoho možno usúdiť, že jej kapitán, ktorý je podľa informácií servera telex.hu slovenským občanom, si nehodu nevšimol.
 
Z ôsmich pasažierov motorového člna prežil nehodu iba jeden, občan Talianska. Záchranári našli dve maďarské obete a po piatich nezvestných Maďaroch stále pátrajú.
 
Polícia v pondelok napoludnie uviedla, že našli telá 39-ročného muža a 20-ročnej ženy, stále pátrajú po 18-ročnej a 28-ročnej žene, 19-ročnom, 30-ročnom a 39-ročnom mužovi.
 
Pasažieri motorového člna sa plavili domov zo zábavy. Niekoľko svedkov z brehu Dunaja uviedlo, že po 22.00 h počuli náraz a videli, ako výletná loď zapla reflektory, avšak pokračovala v plavbe.
 
Malé plavidlo sa podľa expertov malo v každom prípade vyhnúť väčšej výletnej lodi, pričom osvetlenú výletnú loď musela posádka člna vidieť.
 
Výletná loď sa zrazila na Dunaji s motorovým člnom 18. mája večer. Polícia urobila obhliadku oboch plavidiel a zadržala kapitána výletnej lode, ktorého vypočula ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: M1, TASR, telex.hu, Foto: TASR
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies