Zomrela speváčka Ronnie Spectorová

NETKY.SK • 13 Január 2022, 10:13 • 2 min
Zomrela speváčka Ronnie Spectorová

LOS ANGELES – Vo veku 78 rokov zomrela v stredu americká speváčka Ronnie Spectorová, bývalá členka ženského tria The Ronettes. Hudobníčka prehrala „krátky boj s rakovinou“, uvádza sa vo vyhlásení jej rodiny, z ktorého vo štvrtok citovala stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Spectorová sa narodila v roku 1943 na newyorskom Manhattane ako Veronica Yvette Bennettová. Po otcovi má africko-čerokézsky pôvod. Preslávila sa v prvej polovici 60. rokov ako členka skupiny The Ronettes, v ktorej spievala aj jej staršia sestra Estelle Bennettová (zomrela v roku 2009) a sesternica Nedra Talleyová. Skupina vydala iba jediný štúdiový album  Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica (1964), ktorý obsahuje hity ako  Be My Baby,   Baby I Love You  či  Walking in the Rain. Vo svojej tvorbe uplatňovala hudobné žánre rhythm & blues, pop, soul a doo-wop.

 

 

Speváčka sa v roku 1968 vydala za hudobného producenta Phila Spectora, ktorý sa stal priekopníkom nahrávacej techniky známej ako  zvuková stena. Manželmi boli 6 rokov a spolu si adoptovali 3 deti. Spector zomrel vlani vo väzení, kde si odpykával 19-ročný trest za vraždu herečky Lany Clarksonovej. The Ronettes vydláždili cestu budúcim ženským hudobným umelkyniam, konštatuje BBC. Predskupinu robili formáciám ako The Beatles, The Rolling Stones či The Yardbirds. Skupinu v roku 2007 uviedli do Rokenrolovej siene slávy. Spectorová vydala ako sólová speváčka v rokoch 1980-2016 štyri štúdiové albumy. V roku 1982 sa vydala za svojho manažéra Jonathana Greenfielda, s ktorým má dvoch synov.

 

Možno vás zaujme: Zomrel predseda Európskeho parlamentu David Sassoli



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies