Život exprezidenta USA Jimmyho Cartera sa chýli ku koncu, tvrdí jeho vnuk + VIDEO

NETKY.SK • 15 Máj 2024, 18:15 • 3 min
Život exprezidenta USA Jimmyho Cartera sa chýli ku koncu, tvrdí jeho vnuk + VIDEO

Jason Carter, vnuk bývalého amerického prezidenta Jimmyho Cartera (99), poskytol aktuálne informácie o zdravotnom stave svojho starého otca. Povedal, že jeho život sa už "blíži ku koncu".

slovakia

left justify in out

"Môjmu starému otcovi sa darí dobre. Ako viete, je v hospici už takmer rok a pol," povedal Jason Carter na 28. fóre duševného zdravia Rosalynn Carter Georgia v Carterovom centre. Jason Carter je predsedom správnej rady globálnej charity, ktorú založila bývalá prezidentka a bývalá prvá dáma Rosalynn Carterová v roku 1982.
 
Jimmy Carter išiel do hospicovej starostlivosti vo februári 2023. "Myslím, že sa naozaj blíži ku koncu, že, ako som už povedal, je tu časť tejto cesty viery, ktorá je pre neho taká dôležitá, a je tu časť tejto cesty viery, ktorú môžete prežiť len na samom konci, a myslím, že v tomto priestore bol," povedal Jason Carter.

Najstarší vnuk bývalého prezidenta hovoril aj o smrti svojej starej mamy a povedal, že jej "odchod bol ťažkým momentom pre nás všetkých - vrátane môjho starého otca".
 
Rosalynn Carterová zomrela minulý rok vo veku 96 rokov. Jason Carter minulý týždeň pre Atlanta Journal-Constitution povedal, že jeho starý otec strávil hodiny lúčením sa s manželkou na sklonku jej života.
 
"Mal túto príležitosť rozlúčiť sa a potom už bol s tým úplne zmierený. A bolo to neuveriteľné po 77 rokoch manželstva sledovať takýto druh uzavretia," povedal pre Monica Pearson Show.
 
Jimmy Carter sa ešte vlani zúčastnil zádušnej omše za Rosalynn Carterovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: USA Today / Yahoo, Foto: Jimmy Carter /ctvnews.ca
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies