Zelenská vystúpila v americkom Kongrese. O čo žiadala?

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 06:16 • 2 min
Zelenská vystúpila v americkom Kongrese. O čo žiadala?

WASHINGTON - Manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská sa prihovorila členom amerického Kongresu.

slovakia

left justify in out

Prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská v stredu vystúpila s prejavom v Kongrese. Zelenská ho požiadala o viac zbraní na obranu pred „ruskými hrami o život", ktoré zabíjajú deti a rozdeľujú rodiny, píše The New York Times.

 

Neprihováram sa vám ako prvá dáma, ale ako dcéra a matka," povedala Zelenská a dodala, že voči jej krajine sa vedie nevyprovokavaná a invazívna teroristická vojna.

 

Prečítajte si aj: Pracuje na jedinom paliatívnom akútnom oddelení na Slovensku. Do parlamentu priniesla zákon, ktorý uľahčí život mnohým chorým

 

 

img

 

Zelenská americkým kongresmanom ukázala fotografie detí, ktorým vojna zničila život. Bolo medzi nimi aj dievča z mesta Buča, ktoré prišla o mamu aj o ruku.

V utorok v Bielom dome Zelenskú privítal americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill. Podľa vyjadrení Bieleho domu s manželkou ukrajinského prezidenta „diskutovala o pokračujúcej podpore Spojených štátov pre Ukrajinu a jej ľud pri obrane demokracie a pri vyrovnávaní sa s významnými ľudskými dôsledkami ruskej vojny, ktoré budú pociťovať v nasledujúcich rokoch".


Mohlo by vás zaujímať: Zákaz plastových príborov, tanierov a slamiek!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies