Zaočkovaná Dominika Cibuľková prijala výzvu rezortu zdravotníctva, je pripravená pomôcť zdravotníkom v prvej línii

NETKY.SK • 12 Január 2021, 14:45 • 2 min
Zaočkovaná Dominika Cibuľková prijala výzvu rezortu zdravotníctva, je pripravená pomôcť zdravotníkom v prvej línii

BRATISLAVA - Bývalá tenistka Dominika Cibulková prijala výzvu Ministerstva zdravotníctva SR, aby ako dobrovoľníčka v boji proti koronavírusu pomohla v prvej línii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V tejto veci už podľa vlastných slov rezort zdravotníctva aj kontaktovala. Informovala o tom bývalá tenistka na sociálnej sieti Facebook. "Chcem využiť ponuku Ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala," napísala tenistka vo svojom príspevku. 

 

 

Vakcína je prioritne určená pre lekárov a zdravotníkov

Po kritike, ktorej čelila Dominika Cibuľková, pretože sa nechala prednostne zaočkovať proti koronavírusu aj so svojim manželom na bratislavských Kramároch, rozhodla sa prijať výzvu rezortu zdravotníctva, ktorý ju vyzval, aby namiesto "osvety" prišla pomôcť zdravotníkom do nemocnice.

 

img

 

Vakcínu jej podal člen vakcinačného programu, ktorý sa po tomto incidente už nebude viac podieľať na očkovaní. Očkovacia látka je v prvej vlne určená  výhradne pre lekárov a zdravotníkov, ktorí sa starajú o nakazených pacientov a pracovníkov kritickej infraštruktúry.

 

Mohlo by vás zaujímať: Námestník nemocnice vysvetľuje, ako mohlo prísť k prednostnému očkovaniu Cibulkovej

 

Nasledovať budú seniori a zamestnanci z domovov sociálnych služieb, či pacienti s vážnymi ochoreniami. Až následne sa k vakcíne dostane široká verejnosť.

 

Keďže Cibulková nepatrí ani do jednej z kategórii, zaočkovaná mala byť až vtedy, kedy bežný občania. Po medializácií informácie, že pred týždňom dostala očkovaciu látku, pričom počet vakcín je na Slovensku stále obmedzený, sa na jej osobu strhla vlna kritiky.  

 

Súvisiaci článok: Rezort zdravotníctva poslal Dominike Cibuľkovej jasný odkaz. Namiesto “osvety“ má prísť pomôcť do nemocnice

 

Cibuľková a jej manžel boli neoprávnene zaočkovaní

V reakcii na vzniknutú situáciu tenistka na sociálnej sieti uviedla, že sa „nechala voviesť do omylu“ a že ju tento krok mrzí. Univerzitná nemocnica Bratislava, konkrétne jej pracovisko na Kramároch, pre Denník N potvrdilo, že okrem Cibulkovej bol v ich nemocnici zaočkovaný aj manžel Michal Navara.

 

img

 

Rezort zdravotníctva následne tenistku vyzval, aby ako pomohla pracovníkom v prvej línii. Cibulková sa tak dnes (12. januára) opäť ospravedlnila za to, že bola spolu s manželom neoprávnene zaočkovaná.

 

„Je mi to ľúto vo vzťahu k všetkým ohrozeným skupinám a ďalším ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Dopustila som sa chyby, keď som si myslela, že len vypĺňame voľné miesta a nevyužité vakcíny. Došlo k situácii, ktorú už nevrátim, ale ako som sa vyjadrila hneď na začiatku, ponúkam svoju pomoc,“ napísala v príspevku na FB Cibuľková.

 

Prečítajte si viac: Prednostne zaočkovali Dominiku Cibulkovú aj jej manžela

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies